Nyhedsbreve Fødevareministeriet

Miljø- og Fødevareministeriet

 1. Svenskerne skal spise mere dansk økologi
  På bare to år er eksporten af danske økologiske fødevarer til Sverige næsten fordoblet. For at bane vejen for en endnu større eksport af fødevarer og vandteknologi deltager miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen mandag og tirsdag i et erhvervsfremstød i Stockholm med Kronprinseparret og udenrigsministeren.
 2. Internationale eksperter skal evaluere de danske kvælstofmodeller
  Fem internationalt anerkendte eksperter er udvalgt til deltagelse i evaluering af kvælstofmodellerne bag vandområdeplaner.
 3. Køb dyrevelfærd i din køledisk
  Fra i dag kan danskerne købe grisekød med det statslige Dyrevelfærdsmærke i butikkerne. Miljø- og fødevareministeren vil udvide mærkningen til andre former for kød.
 4. Presseinvitation: Dyrevelfærdskød rammer de danske kølediske
  I uge 21 rammer de første pakker med det statslige dyrevelfærdsmærke kølediskene i supermarkederne. Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen tilbereder og serverer onsdag den 24. maj 2017 koteletter til handlende. Pressen er velkommen.
 5. Fisketegnsmillioner skal styrke naturen
  Salg af fisketegn forventes i år at give indtægter på cirka 40 millioner kroner, som skal anvendes til fiskepleje og til at styrke bestandene. Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsen er klar med Handlingsplanen for Fiskepleje 2017.
 6. Danmark stemmer nej til Nordsøplan
  Dansk fiskeri risikerer at blive sat under pres af ny EU-forvaltningsplan for fiskeri i Nordsøen, Kattegat og Skagerrak. Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen vil arbejde for større fleksibilitet i reglerne.
 7. 1 million kroner til bedste idé om udsmidsfisk
  Fisk under mindstemålet er for gode til at ende som fiskemel. Esben Lunde Larsen udskriver nu en konkurrence om, hvordan man kan få mere ud af de fisk, som ikke sælges som spisefisk.
 8. Danmark tiltræder global kviksølvkonvention
  Danmark tiltræder nu den globale aftale, der skal begrænse kviksølvforurening. Konventionen blev til efter mange års dansk pres.
 9. Ekstra millioner til bedre forhold for grise
  Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen bevilger otte mio. kroner ekstra til Farestaldsordningen. Det betyder bedre dyrevelfærd.
 10. En lille milliard kroner skal fremtidssikre dansk fiskeri
  Regeringen og Folketingets partier har indgået en aftale med alle Folketingets partier om Hav- og Fiskeriudviklingsprogrammet, der skal sikre fortsat fremgang i dansk fiskeri og akvakultur de kommende år.
 11. Trækfuglecenter i topklasse åbner i Skagen
  I morgen indvier miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen et nyt oplevelsescenter for trækfugle, der er indrettet i et gammelt fyrtårn tæt på Grenen. Her formidler forskere og frivillige fugleeksperter deres viden til glæde for alle.
 12. Nu får landmænd permanent genopdyrkningsret
  Et flertal i Folketinget har netop vedtaget, at genopdyrkningsretten gøres permanent, så danske landmænd lettere kan gøre en indsats for den lysåbne natur uden at risikere at miste retten til opdyrkning.
 13. Danmark tiltræder FN-konvention om miljørigtig ophugning af skibe
  Folketinget har netop vedtaget et lovforslag fra miljø- og fødevareministeren, der betyder, at Danmark kan tiltræde Hong Kong-konventionen. De globale regler skal sikre, at mennesker og miljø bliver bedre beskyttet, når skibe ophugges.
 14. Madspildsjægerne har mindsket madspild i storkøkkener
  Selv køkkener, der allerede har gjort en indsats, kan reducere madspild. Det viser de første resultater fra projektet Madspildsjægerne. Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen håber, at andre storkøkkener vil lade sig inspirere.
 15. Stor kinesisk interesse for dansk miljøteknologi
  Der var miljø- og vandteknologi på dagsordenen, da en dansk og kinesisk miljøminister mødtes for første gang i dag.
 16. Danmarks største nye skov fylder 50 år
  Søndag er det Skovens Dag, og i den forbindelse planter miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen et træ i Vestskoven ved København for at fejre fødselsdagen for Danmarks største nye skov.
 17. Aftale med Kina skal åbne døre for det røde øko-mærke
  Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen har netop underskrevet økologiaftale i Folkets Hal i Beijing.
 18. Kina slår dørene op for danske pølser og pålæg
  Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen og Kinas minister for import og eksport har netop underskrevet en aftale, der åbner for eksport af dansk varmebehandlet svinekød til Kina.
 19. Regeringen laver national handlingsplan mod plastikforurening
  Plastik i miljøet er et problem, og der er derfor behov for en national handlingsplan. Regeringen har allerede iværksat en række tiltag mod plastforurening og vil indkalde til arbejdet med en national handlingsplan, når EU’s plaststrategi og en række anbefalinger fra regeringens Advisory Board om cirkulær økonomi foreligger.
 20. Bredt politisk flertal bag ny plan for pesticidbrug
  Et bredt flertal af Folketingets partier er blevet enige om en ny plan for pesticidbrug for 2017 -2021. Med aftalen fastholdes et ambitiøst mål for at reducere pesticidbelastningen, mens kontrollen med ulovlige pesticider strammes.