Nyhedsbreve Fødevareministeriet

Miljø- og Fødevareministeriet

 1. Dansk fiskeri får bedste tobiskvoter i over ti år
  EU har netop fastsat årets tobiskvoter, og der er godt nyt i vente for dansk fiskeri, der har udsigt til milliongevinst, hvis kvoterne udnyttes.
 2. Køb ind med hjertet og vælg bedre dyrevelfærd
  Miljø- og fødevareministeren satte i dag fokus på det nye statslige dyrevelfærdsmærke, der skal skabe bedre dyrevelfærd for danske grise. Senere kan mærket udvides til at omfatte andre dyr.
 3. Danmarkspremiere på det nye dyrevelfærdskød
  På mandag den 27. marts kl. 9.00 er pressen inviteret til danmarkspremiere på svinekød med det nye statslige dyrevelfærdsmærke.
 4. Sydkorea åbner for dansk fjerkræ
  Sydkorea ophæver nu det fire måneder lange forbud mod import af dansk fjerkræ. Det sker efter, at miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen tidligere på måneden mødtes med sin sydkoreanske kollega.
 5. Kommissionen og Danmark har samme forståelse af grundvandsdata
  På dagens samråd om grundvandsdata vil miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen oplyse Folketinget om en række svar fra Kommissionen, som Danmark netop har modtaget.
 6. Ny næringsberegner sparer tid hos fødevarevirksomheder
  Virksomheder får nu et redskab, så de nemmere kan lave næringsdeklarationer til deres varer. Stor tidsbesparelse for især mindre fødevarevirksomheder.
 7. Temadag er startskud til ny strategi for lystfiskeriet
  Fredag samler miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen interessenter fra fiskeriet, turismebranchen og kommunerne til temadag om lystfiskeriet. De skal komme med input til en ny national strategi for lystfiskeri.
 8. Ekstern analyse af grundvandsovervågningen og indberetningen af grundvandsdata til EU
  Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsen iværksætter nu en ekstern analyse af grundvandsovervågningen og indberetningen af grundvandsdata til EU for at skabe fuld klarhed på et komplekst område.
 9. Minister smider kampesten i Limfjorden
  Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen har i dag smidt kæmpe granitsten i Limfjorden, og dermed er opbygningen af stenrevet ved Livø for alvor gået i gang. Det skal vise, om stenrev kan blive et effektivt virkemiddel mod kvælstof og udvikle spændende natur.
 10. Robotterne tager skraldet i Holstebro
  Danmarks første affaldssorteringsanlæg bemandet af robotter åbner i Holstebro i dag, hvor miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen klipper snoren.
 11. Danmarks største privatfinansierede miljøgenopretning er afsluttet
  Næsten 10.000 nedlagte benzingrunde er undersøgt, og 3.500 af dem er oprenset under Oliebranchens Miljøpulje. Det har taget 23 år, og der gravet så meget jord op fra de gamle benzingrunde, at Rundetårn kunne fyldes 600 gange.
 12. Heden futtes af
  For at holde lyngen ung og frisk bliver der i de kommende uger sat ild til flere heder. Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen er mandag med, når Naturstyrelsen brænder en hede af i Vestjylland.
 13. Presseinvitation: Minister indvier stenrev i Limfjorden
 14. Flydende danske æg er på vej til Sydkorea
  Det sydkoreanske marked er nu åbnet for danske æg i flydende form. Det sker efter et møde mellem miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen og hans sydkoreanske kollega i sidste uge.
 15. Aftale om nye vindmølle-testpladser på plads
  Regeringen har sammen med S, DF og SF indgået en aftale, om at udvide de nationale testcentre for vindmøller ved Østerild og Høvsøre med i alt fire nye testpladser. Aftalen skal understøtte Danmarks stærke position indenfor avanceret produktion af vindteknologi. RV har tilsluttet sig aftalen.
 16. Sydkoreansk landbrugsminister: Dansk fjerkræ- og æggeproducenter bør være klar til at eksportere inden udgangen af marts
  Efter et møde i dag mellem miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen og hans sydkoreanske kollega er der udsigt til, at danske fjerkræ- og æggeproducenter inden længe kan genoptage eksporten til Sydkorea.
 17. Dansk fødevaresikkerhed er populær i Sydkorea
  Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen rejser i dag til Sydkorea, hvor han blandt andet skal fortælle om den danske fødevaresikkerhed.
 18. Enorme mængder sand skal beskytte Danmarks mest udsatte kyst
  Årets sandfodring af Vestkysten er netop gået i gang ved Årgab syd for Hvide Sande. For at holde havet i skak, bliver der i de kommende måneder sat ind med lige så meget sand, som der kan være på ladet af godt 85.000 lastbiler.
 19. Eksperter skal se på vandløbslovgivningen
  Mere nedbør over Danmark og de danske marker medfører flere oversvømmelser og mere vand i vandløbene. Det giver behov for en modernisering af vandløbslovgivningen, og miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen er nu klar med kommissoriet til den ekspertgruppe, der skal komme med anbefalinger på området.
 20. Fladfiskeri i vestlige Østersø stoppes
  Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen har valgt at lukke ned for fiskeri efter fladfisk i lukkeperioden i Østersøen.