"Mærk din kat" - Underskriftsindsamling

kanin_blyantTorsdag den 10. april kl. 15 blev der afleveret i alt 15.000 underskrifter, som 9 foreninger og organisationer i fællesskab har indsamlet, til fødevareminister Dan Jørgensen. Dett skete med et krav til ministeren om indførelse af obligatorisk mærkning af katte, der således kan registreres.

Læs hele Den Danske Dyrlægeforeningens pressemeddelelsefoto1foto3Den 6. september 2013
Kampagnen er nu afsluttet og alle underskrifterne er sendt videre til Dyrlægeforeningen, som står for den fælles aflevering af alle underskrifterne til den nye fødevareminister Karen Hækkerup. Vi kender endnu ikke afleveringsdagen.

Mange TAK til alle jer som støttede kampagnen!Underskriftsindsamling - "Mærk din kat"
– så er det nemt for den at komme hjem igen


Indfangning af vildtlevende katte er alene en opgave der varetages af dyreværnsorganisationer. Cirka halvdelen af landets kommuner samarbejder om denne indfangning, den øvrige halvdel prioriterer ikke dyrevelfærd. Problemet med den stigende mængde af vildtlevende katte skal derfor betales via private donationer, medlemskontingenter, arv og gaver til de få udførende dyreværnsorganisationer.

Når der indfanges vildtlevende katte til regulering af bestanden, kan det ikke undgås, at der også kommer tamkatte i fælderne. Hvis alle disse tamme katte var chip- eller øremærkede og registreret med et officielt tilhørsforhold, ville det være muligt, at returnere kattene til deres ejerfamilie, eller orientere familien ved kattens tilskadekomst eller trafikdød. Både katte og ejere ville hermed leve et tryggere og bedre liv. På den måde ville det også blive lettere at hjælpe tamkatten hjem igen.
Derfor, sæt dyrevelfærd i fokus:
REGISTRER DIN KAT

FAKTA:
Det skønnes, at der på landsplan findes over 500.000 vildtlevende katte, der er overladt til at klare sig selv. Dette betyder, at langt de fleste lever en ussel tilværelse, typisk med underernæring og smitsomme sygdomme som følgesvende. Disse sygdomme kan overføres til tamkatte ved kontakt. Kattene kan ikke overleve på lang sigt, men evner at formere sig regelmæssigt, inden de dør en langsom og uværdig død. Blandt disse katte lever også tamkatte, som af en eller anden grund er kommet væk hjemmefra.

Du kan læse forskellige kattehistorier på FB-siden "Kloge katte", som bl.a. omhandler vigtigheden af mærkning af katte - https://www.facebook.com/klogekatte?fref=tssende.

Følgende organisationer står bag underskriftindsamlingen:
Den Danske Dyrlægeforening, Dyrenes Beskyttelse, Kattens Værn, Inges Kattehjem, Dansk Dyreværn Århus, DOSO, Dyrefondet, Det Danske Katteregister, Dansk Katteregister og Hunderegistret

Underskriftindsamlingen løber fra 3. september og nu forlænget til 1. september 2013
Underskrifterne vil efter endt indsamling blive afleveret til fødevareminster Mette Gjerskov sammen med en opfordring til at højne kattens retsstatus og indføre obligatorisk mærkning af katte.

Støt den digitalle underskriftindsamling vedrørende
Obligatorisk mærkning af katte

Alle adr. er sendt videre til Dyrlægeforeningen ....