Annonce

Nedskudt næsehorn

kanin infoPrægtigt sjældent hvidt næsehorn skudt af krybskytter i en Zoologisk Have
i Frankrig!
- blot for at save hornet af den…

Bevæbnede personer trængte om natten ind i den Zoologiske Have, Thoiry Zoo, som ligger kort fra Paris.
Næsehornet Vince, en kun 4-årig ung han, som tilhører det stærkt truede hvide næsehorn, blev fundet om morgenen dræbt af 3 skud i hovedet.

Han havde to horn, men kun det største var skåret af, formentlig med en motorsav. De mener, at gerningsmændene er blevet forstyrret i deres forehavende, inden de også nåede at save det andet horn af.

At sådan en hæslig forbrydelse sker, er i sig selv forfærdelig, men at truede dyr, som bor i en afspærret Zoologisk Have ikke engang længere er beskyttet, er en katastrofe!
Forbrydelsen skete på trods af, at fem af havens dyrepassere bor på stedet, og på trods af, at der er overvågningskameraer.

Omkring 80 procent af alle næsehorn lever i Sydafrika, hvor krybskytteri er udbredt.
I 2014 blev der skudt 1215 næsehorn af krybskytter i Sydafrika, men i de seneste to år er tallet faldet. Desværre ikke fordi krybskytteriet er faldet, men det er antallet af næsehorn, så truslen mod deres fortsatte eksistens er vanvittig høj.

Nedslagtning af både næsehorn og elefanter sker udelukkende fordi deres horn og stødtænder er i meget høj kurs i Asien. I 2015 kunne et kilo næsehorn sælges for omkring 380.000 danske kroner på det sorte marked. Der er efterspørgsel efter horn i Asien, hvor det blandt andet bruges i knust form som traditionel medicin.
At horn skulle have en gavnlig virkning på helbred eller potens, er på ingen måde videnskabeligt underbygget, tværtimod er det bevist, at det ingen gavn har overhovedet!!

naesehorn

Kampen mod krybskytteri er en ulige kamp mod forbrydere med automatvåben og rigtig mange penge på spil. Derfor er de også villige til at løbe så stor en risiko!

Så i virkeligheden er den bedste beskyttelse mod nedslagtning af næsehorn og elefanter, måske at bedøve dem under kontrollerede forhold af fagfolk, og fjerne så meget af hornet eller stødtænderne, at det ikke længere er attraktivt for krybskytter at slå dem ihjel. Nogle nationalparker er allerede begyndt på dette. Det er utroligt trist at det er nødvendigt, men det kan i sidste ende redde deres liv og sikre artens overlevelse.

Dele af truede dyrearter udbydes ofte som souvenirs til turister. Vil du vide mere om, hvad der er ulovligt at købe eller indføre til Danmark, kan du læse meget mere her:
http://svana.dk/natur/international-naturbeskyttelse/handel-med-truede-arter/rejser-og-souvenirs/souvenirs-paa-udvalgte-turistmaal/

Hvordan kan DU bidrage til at stoppe udryddelsen af dyrearter? 
Læs meget mere på nedenstående link:
https://www.verdensskove.org/node/35543