Nyhedsbreve Fødevareministeriet

Miljø- og Fødevareministeriet

 1. Presseinvitation: Miljø- og fødevareministeren tager på fødevarerundtur i Østjylland
  Mandag besøger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen Danish Crown i Horsens og tager med på kontrolbesøg af Restaurant Gäst i Aarhus. Pressen er velkommen.
 2. FAO bakker op om globalt antibiotikaresistenscenter i Danmark
  Miljø- og fødevareministeren havde i dag møde med FN’s landbrugs- og fødevareorganisations generaldirektør José Graziano da Silva, som støttede op omkring et globalt antibiotikaresistenscenter i Danmark.
 3. FN: Andre lande skal lære af dansk antibiotikasucces
  I kampen mod antibiotikaresistens kan andre lande lade sig inspirere af Danmarks erfaringer med at reducere antibiotikaforbruget til svin. Det fremhæver FN’s fødevare- og landbrugsorganisation, FAO i en ny rapport.
 4. Tusindvis af børn kan komme på opdagelsesrejse
  Projektet ’Kend dit land’ er klar til at rulle ud i hele landet. 72,9 millioner kroner på finansloven skal sende tusindvis af børn på minidannelsesrejse gennem Danmark, hvor de kan gå på opdagelse i den bedste kultur, natur og historie.
 5. Jakob Ellemann-Jensen og Ellen Trane Nørby besøger vildsvinehegnet
  Turen går forbi vildsvinehegnet, når miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen mandag den 18. februar er i det sønderjyske med ministerkollegaen Ellen Trane Nørby. Pressen er velkommen.
 6. Verden er vild med dansk økologi
  Dansk økologi buldrer frem i verden, og miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen besøger onsdag verdens største økologimesse Biofach i Tyskland for at skabe mere interesse for danske øko-fødevarer.
 7. Politisk aftale om rydning af Erdkehlgraven
  Miljø- og Fødevareministeriet og Københavns Kommune har indgået en aftale, der skal sikre, at der bliver ryddet op i de ulovlige anlæg og fartøjer i Erdkhelgraven. Kystdirektoratet har netop udstedt varsel om, at anlæg og fartøjer skal fjernes.
 8. Nu skærpes straffen for at sælge ulovligt legetøj
  Fra i dag kan producenter og importører straffes hårdere, hvis de sælger legetøj, som eksempelvis indeholder ulovlig kemi.
 9. Miljø- og fødevareministeren genudpeger formand for Nationalpark Vadehavet
  Professor Janne Liburd er genudpeget som formand for bestyrelsen for Nationalpark Vadehavet. Hun får selskab af seks nye bestyrelsesmedlemmer og seks gengangere.
 10. Miljø- og fødevareministeren indfører fleksible frister for efterafgrøder
  Med et nyt lovforslag gør miljø- og fødevareministeren op med, at efterafgrøder skal være etableret på en bestemt dato. Fremover bliver det langt mere fleksibelt.
 11. Nyt klimapartnerskab skal vise vejen mod 2030 og 2050
  Regeringen, Landbrug & Fødevarer og Økologisk Landsforening vil lægge spor ud, der gør dansk landbrug til en del af løsningen på klimaudfordringen, og samtidig styrke eksporten af klimavenlige fødevarer. Klimaregnskaber kan blive et af landmandens nye værktøjer.
 12. Minister vil forbyde brug af organiske fluorerede stoffer i pap og papir til fødevarer
  Det skal være slut med skadelige organiske fluorerede stoffer i indpakning til mad. Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen undersøger mulighederne for et nationalt forbud.
 13. Ulovlig handel med truede dyr straffes hårdere
  Et bredt flertal i Folketinget har besluttet at hæve straffen for ulovlig handel med vilde dyr og planter, så den bliver op til seks gange højere. Politiet får lov til at aflytte og ransage, hvis der er mistanke om organiseret grænseoverskridende kriminalitet.
 14. Nu kan du få 2.000 kroner for at skrotte din gamle brændeovn
  Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen lancerer i dag en ny ordning, der belønner borgere for at skrotte de ældste og mest osende brændeovne. Der er afsat 46 mio. kroner til initiativet som en del af regeringens klima- og luftudspil.
 15. Bred enighed om samarbejde på plastik-området
  Alle Folketingets partier er enige om, at mindre plastik skal gå til spilde, og at plastik skal indgå i cirkulære kredsløb. Det er aftalt at styrke det politiske samarbejde om plastik.
 16. Nu fordobles skrotpræmien for gamle dieselbiler
  Fra i morgen stiger skrotpræmien til 5.000 kroner for dieselbiler fra før 2006. Det er mere end en fordobling af skrotpræmien og en del af regeringens klima- og luftudspil, som skal fjerne de mest forurenende biler og give renere luft, ikke mindst i byerne.
 17. Nu sættes vildsvinehegnet op
  I dag går arbejdet med at etablere et vildsvinehegn langs den dansk-tyske grænse i gang. Vildsvinehegnet forventes at stå færdigt i efteråret.
 18. Miljø- og fødevareministeren fremlægger planer for internationalt center mod antibiotika-resistens i Danmark for EU-kollegaer
  Det er tanken, at centeret på sigt vil kunne udvikle sig til et videnskabeligt sekretariat i stil med FN’s klimapanel.
 19. Stor øvelse tester om Danmarks beredskab kan bekæmpe frygtet afrikansk svinepest
  Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen deltager i storstilet beredskabsøvelse, når et simuleret udbrud af afrikansk svinepest rammer Danmark.
 20. Ny pulje skal finde klimaløsninger til landbruget
  Regeringen åbner i dag for en ny forskningspulje på 90 mio. kroner, der skal finde fremtidens klimaløsninger på landbrugsområdet.