Nyhedsbreve Fødevareministeriet

Miljø- og Fødevareministeriet

 1. Vandmiljøet skal beskyttes bedre
  Det danske vandmiljø skal beskyttes langt bedre, før vi er i mål. Ny regulering er trådt i kraft, som vil rykke i den rigtige retning, men det er ikke nok, siger fødevareminister Mogens Jensen.
 2. Nyt friluftsmekka står klar ved Skodsborg Station
  En unik skovlegeplads, en udfordrende motionsbane og en aktivitetsplads står klar til børn og voksne ved Skodsborg Station ved Jægersborg Hegn nord for København. I morgen bliver de mange nye friluftstilbud indviet.
 3. Efter massiv interesse: 60,6 millioner kroner ekstra til minivådområder i 2019
  Landmænd og lodsejere har i 2019 vist stor interesse for at anlægge minivådområder. Fødevareminister Mogens Jensen afsætter derfor yderligere 60,6 mio. kroner i 2019, så der i alt er 193,1 mio. kroner til indsatsen. Det betyder, at alle ansøgninger, der opfylder kravene, kan imødekommes.
 4. Rekordmange sover i naturen
  Over 102.000 har i det første halve år af 2019 booket en overnatning i det fri på en af Naturstyrelsens store lejrpladser med primitive forhold. Det er rekordmange, der vælger at sove i det fri.
 5. Antallet af sundere fødevarer er eksploderet de seneste ti år
  Ny opgørelse viser, at der er kommet mange flere fødevarer på hylderne i de danske supermarkeder, som er mærket med det grønne Nøglehulsmærke. Det hjælper de forbrugere, som gerne vil spise sundere og kan være med til at løfte folkesundheden. Fødevareministeren opfordrer til, at den positive udvikling fortsætter, så også fremtiden byder på endnu flere nøglehulsmærkede varer på hylderne.
 6. Søren Andersen er ny særlig rådgiver for ministeren for fødevarer, fiskeri, ligestilling og nordisk samarbejde
 7. Mette Falkenberg Rasmussen er ny særlig rådgiver for miljøministeren
 8. Manglende åbenhed på arbejdspladsen øger risikoen for mistrivsel blandt homo-, biseksuelle og transpersoner
  En ny undersøgelse af homo-, biseksuelle og transpersoners trivsel på arbejdsmarkedet viser, at over en fjerdedel kun i nogen grad, i ringe grad eller slet ikke føler, at de kan være åbne om deres seksuelle orientering på deres arbejdsplads. Samtidig viser undersøgelsen, at manglende åbenhed på arbejdspladsen hænger sammen med markant forhøjet risiko for mistrivsel i form af depression og stressbelastning. Derfor indleder ligestillingsministeren nu en dialog med arbejdsmarkedets parter.
 9. Presseinvitation: Fødevareministeren skal være høstmedarbejder
  Landet over er høsten i fuld gang, og mandag skal fødevareminister Mogens Jensen besøge en planteavler på Stevns for at hjælpe til med kornhøsten.
 10. Minister om ny rapport: Verdens landbrug skal være klimavenligt
  FN’s klimapanel peger i en ny rapport på, at landbruget spiller en afgørende rolle, hvis udledningen af drivhusgasser skal mindskes. Fødevareminister Mogens Jensen vil arbejde for en hurtig og klimavenlig omstilling af dansk landbrug.
 11. Tilskud skal få landmænd med på at bytte jordarealer
  Landmænd kan nu søge om til tilskud til at bytte arealer med andre landmænd gennem jordfordeling. Det kan spare tid på landevejen og penge for landmanden.
 12. EU’s miljøpolitik skal være et forbillede for resten af verden
  Miljøminister Lea Wermelin tager i dag til Helsinki for at mødes med de europæiske kollegaer for at drøfte fremtidens miljøpolitik med det klare mål, at de europæiske lande skal sætte sig i spidsen for arbejdet for en mere grøn og bæredygtig fremtid.
 13. Nu fastsættes krav til ældre tunge køretøjer i miljøzonerne
  Nye krav til tunge køretøjer og varebiler i miljøzonerne er i dag blevet offentliggjort og sendt i høring. Miljøminister Lea Wermelin varsler flere tiltag for at begrænse luftforurening i byerne.
 14. Miljøminister Lea Wermelin indviede Bisonstien gennem Almindingen
  Miljøminister Lea Wermelin indviede i dag Bisonstien i Almindingen. Stien er en ud af fem nye vandreruter på Bornholm, der er blevet markeret, så det er nemt at finde rundt.
 15. Miljøminister satte 100 små strandtudser ud på Kalvebod Fælled
  20 nye vandhuller er klar til 900 små strandtudser. Miljøminister Lea Wermelin slap i dag de første 100 ud på Kalvebod Fælled. Håbet er, at den truede art igen vil begynde at yngle på strandengene ved København.
 16. Mange danske havbrug har alvorlige mangler i placeringstilladelserne
  Kammeradvokaten har gennemgået sagerne om placeringstilladelser til de danske havbrug. Flere havbrug har ingen placeringstilladelse og andre har mangelfulde tilladelser. Miljøministeren vil have styr på området hurtigst muligt.
 17. Presseinvitation: Miljøminister sætter strandtudser ud på Kalvebod Fælled
  20 nye vandhuller står klar til 900 små strandtudser. Miljøminister Lea Wermelin slipper de første 100 ud i morgen på Kalvebod Fælled. Håbet er, at den truede art igen vil begynde at yngle på strandengene ved København.
 18. Presseinvitation: Miljøminister Lea Wermelin indvier Bisonstien gennem Almindingen
  Tag med ud og gå på søndag, når miljøminister Lea Wermelin indvier Bisonstien i Almindingen på Bornholm. Bisonstien er en  af fem nye vandreruter på Bornholm.
 19. Presseinvitation: Fødevareministeren besøger Landsskuet og et græsraffinaderi
 20. Miljø- og Fødevareministeriet får to ministre
  Miljø- og Fødevareministeriet fortsætter med to ministre, Mogens Jensen og Lea Wermelin. Sager vedrørende ligestilling, fiskeri og overføres fra Udenrigsministeriet til Miljø- og Fødevareministeriet.