Nyhedsbreve Fødevareministeriet

Miljø- og Fødevareministeriet

 1. Slut med danske flag på honning fra udlandet
  Fødevareminister Mogens Jensen vil have ændret den danske fortolkning af mærkningsreglerne for honning, så forbrugerne ikke bliver vildledt, når de køber honning fra andre lande.
 2. Kom ud og saml plastikaffald med miljøminister Lea Wermelin og Miljøpedellerne
 3. Presseinvitation: Fødevareministeren skal i praktik på øko-gård
  Mandag d. 21. oktober skal fødevareminister Mogens Jensen både fodre og malke kvæg på den økologiske gård Kroghsminde ved Ølgod i Sydvestjylland. Ministeren besøger gården for at lære om livet som økologisk landmand.
 4. Rubjerg Knude Fyr flyttes tirsdag
  Det ikoniske fyrtårn i Nordjylland er sat på ”rulleskøjter”, der skal fragte fyret væk fra kystlinjen og dermed sikre fyret for fremtiden. Hvis vejrudsigten holder, bliver flytningen sat i gang på tirsdag.
 5. Fiskeriminister: Vi har ramt en god balance i Østersøkvoterne
  Forhandlingerne om næste års fiskekvoter i Østersøen er netop færdige. Kvoterne blev en smule større, end der var lagt op til fra EU-Kommissionen. Fiskekvoterne sikrer balance mellem hensyn til fiskebestandenes udvikling og fiskerierhvervet.
 6. Østersøens fiskeri står i dag på spil
  Minister for fødevarer, fiskeri og ligestilling Mogens Jensen skal i dag forhandle næste års fiskekvoter for Østersøen på rådsmødet i Luxembourg. Regeringen vil kæmpe for at finde en balance mellem at beskytte fiskebestandene og opretholde et fiskeri på fx Bornholm, Langeland og i Nordsjælland.
 7. Mogens Jensen vil stramme dyrevelfærdskontrollen i svinestaldene væsentligt
  Fuldstændig uacceptabelt, at mere end hver tredje landmand fik en sanktion, og at der var en stigning i de mest alvorlige overtrædelser, da Fødevarestyrelsen var på dyrevelfærdskontrol i svinestaldene i 2018. Sådan lyder det fra fødevareminister Mogens Jensen, som varsler en væsentlig forøgelse af kontrollen med svinebranchen.
 8. Satelitter og mobiltelefoner skal give overblik over landmandens marker
  En ny app skal gøre det lettere for landmanden at dokumentere, at markerne ser ud, som de skal. Målet er kortere sagsbehandlingstid og færre kontroller.
 9. Minister afsætter flere penge til succesfuld ligestillings¬kampagne til etniske minoriteter
  Ligestillingsminister Mogens Jensen tilfører kampagnen ”Ret til ligestilling” yderligere 600.000 kroner. Kampagnen har siden 2018 oplyst minoritetsetniske mænd, kvinder og unge om bl.a. ligestilling, homoseksualitet og negativ social kontrol.
 10. Minister: Behov for at se på rammerne for fremtidens fiskeri i Østersøen
  Ny rapport viser, at danske østersøfiskere står til at miste op imod en femtedel af deres indtægter, hvis torske- og sildekvoterne som ventet bliver reduceret markant. Derfor indbyder ministeren nu til debat om rammerne for fremtidens fiskeri.
 11. Knuthenborg overtager de fire pensionerede cirkuselefanter
  Fødevareminister Mogens Jensen har nu afgjort, at Knuthenborg Safaripark kan overtage de fire cirkuselefanter, som staten har købt af Cirkus Arena og Cirkus Trapez.
 12. Regeringen bekræfter ambitiøst mål for renere luft
  Miljøminister Lea Wermelin vil reducere Danmarks luftforurening, sådan som den tidligere SR-regering aftalte med FN. Derfor ratificerer Danmark nu Gøteborg-protokollen, som netop er trådt i kraft.
 13. Miljøministeren skyder debatten i gang om nye globale naturmål
  24 interesse- og erhvervsorganisationer er i dag inviteret til debat om de kommende globale naturmål. Målet er, at civilsamfundet skal være med til at forme det danske indspil til de nye globale mål, som skal forhandles om et år i Kina.
 14. Det hitter at løbe i naturen
  Mere end 365.000 deltog sidste år i motions- og orienteringsløb i de statslige skove og naturområder. Miljøminister Lea Wermelin inviterer endnu flere til at løbe med i vores fælles natur.
 15. Miljøminister Lea Wermelin rejser plastikproblematik over for EU’s miljøministre
  Miljøminister Lea Wermelin satte i går fokus på plastikaffald på EU-rådsmøde i Luxembourg, hvor man blev enige om en række anbefalinger til den fremtidige indsats for cirkulær økonomi, herunder også på plastikområdet.
 16. Marienborg danner ramme om første skridt mod regeringens biodiversitetspakke
  Statsminister Mette Frederiksen, miljøminister Lea Wermelin og Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten tager første spadestik til regeringens biodiversitetspakke, når en bred kreds af interessenter samles til opstartsmøde på Marienborg 4. november.
 17. Fra over 50 love og bekendtgørelser til ca. 20: Ny dyrevelfærdslov gør op med lovjungle
  Ministeren for fødevarer, landbrug og ligestilling, Mogens Jensen, gør med lovforslag op med de mange knopskydninger på dyrevelfærdsområdet. Det skal gøre området mere overskueligt for landmænd, dyrlæger og andre borgere. Den nuværende lovgivnings høje krav til dyrevelfærd vil fortsat gælde.
 18. Ny lov vil stoppe sprøjtning omkring vandboringer
  Danskernes drikkevand er noget af det mest dyrebare, vi har, og det skal beskyttes bedre, mener regeringen. Det skal være slut med sprøjtemidler omkring vandboringer. Og det er blot første skridt i en styrket indsats for drikkevandet.
 19. Det bliver nemmere at have kvæg ude året rundt
  Fødevareminister Mogens Jensen sørger nu for, at kontrollen med udegående kreaturer om vinteren bliver tilpasset, så det bliver vejret og ikke kalenderen, der bestemmer, om dyrene kan gå ude i vintermånederne. Det sker, da robuste kvægracer ikke nødvendigvis behøver ly og læ på en mild vinterdag.
 20. Anbefalinger i ny rapport skal bidrage til at styrke administrationen af fiskeriområdet
  Voksende regeljungle en af årsagerne til, at fiskeriforvaltningen gennem en årrække ikke har været tilfredsstillende. Det viser en ny rapport, som ministeren for fødevarer, fiskeri og ligestilling vil bruge i det fortsatte arbejde med at styrke administrationen på fiskeriområdet.