Nyhedsbreve Fødevareministeriet

Miljø- og Fødevareministeriet

 1. Drone skal sniffe efter svovl i danske farvande
  Danmark skal teste drone fra EU i kampen mod svovlforurening fra skibe.
 2. Regeringen og Dansk Folkeparti udmønter 150 mio. kroner til mere natur
  Regeringen og Dansk Folkeparti vil gennemføre nye indsatser, som skal sikre øget biodiversitet og forbedret natur i Danmark.
 3. Minister: Gør hakkejernet til din bedste have-ven
  Miljø- og Fødevareministeriet er klar med ny kampagne målrettet haveejere, og opfordringen er klar: Drop pesticiderne af hensyn til miljø og grundvand.
 4. De Nordiske lande presser på for global aftale om plastik og mikroplast i havene
  Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen har i dag været med til at vedtage en fælles nordisk erklæring, hvor landene står sammen om at presse på for en global aftale, der skal reducere og forebygge plastik og mikroplast i havene.
 5. Presseinvitation: Ud at se naturen med miljøministeren
  Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen tager ud i naturen den 11. april for at lancere en række naturinitiativer. 
 6. Jakob Ellemann-Jensen deltager i Nordisk Ministerråd
  Tirsdag og onsdag holder Nordisk Ministerråd for miljø og klima møde i Reykjavik. På dagsordenen er blandt andet plastik i havene og biodiversitet.
 7. Det Dyreetiske Råd får to nye medlemmer
  Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen har peget på, hvem der over de næste tre år skal rådgive om dyrevelfærd. Det Dyreetiske Råd får fra 1. juli to nye medlemmer.
 8. 52 mio. juice- og saftflasker er på vej ind i pantsystemet
  Fra 1. november 2019 bliver juice- og saftflasker udstyret med det danske pantmærke. Det betyder, at yderligere 6.000 tons emballage vil blive genanvendt. Bekendtgørelsen er netop offentliggjort.
 9. 317 millioner kroner kan sikre økologisk areal på størrelse med Fyn
  Regeringen og Dansk Folkeparti har afsat yderligere 180 mio. kroner til puljen til økologisk arealtilskud i 2020. Det kan få Danmarks samlede økologiske areal op over 300.000 hektar.
 10. Ny tænketank skal forebygge madspild og fødevaretab
  Flemming Besenbacher skal stå i spidsen for den nye tænketank, som skal gøre Danmark til et pilot-land i forhold til FNs Verdensmål om madspild og fødevaretab.
 11. Fornyelse i MUDP-bestyrelsen
  Miljøteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram, MUDP, har fået fire nye medlemmer i bestyrelsen, hvor Malou Aamund fortsætter som formand.
 12. Regeringen og Dansk Folkeparti er enige om den målrettede regulering for 2020 og 2021
  Med en tillægsaftale til Aftale om målrettet regulering præsenterer regeringen og Dansk Folkeparti den fremtidige regulering af landbruget. Modellen skal forfines yderligere i de kommende år.
 13. Miljø- og fødevareministeren sætter fokus på fremtidens bæredygtige materialer og produkter på topmøde med erhvervslivet om cirkulær økonomi
  Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen mødes i dag med fire erhvervsorganisationer for at sætte fokus på samarbejdet om cirkulær økonomi.
 14. Dyrehaven vokser med en fjerdedel
  Dyrehaven nord for København kan fejre sin 350 års fødselsdag med nyheden om en markant udvidelse. Det er blandt tiltagene i 16 nye forvaltningsplaner for mere vild natur i statens skove.
 15. Aprilsnar: Miljø- og fødevareministeren forbyder rosiner i bagværk
  Det skal være slut med rosiner i boller, kringler og squashkage. Det slår miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen fast med et forbud og opretter samtidig en task-force, der skal sørge for bagere og institutioner overholder forbuddet. Forbuddet vil frigøre tid hos personale i dagsinstitutioner og på plejehjem, som bruger ressourcer på at fjerne rosinerne.
 16. Presseinvitation: Miljø- og fødevareminister fejrer Dyrehavens 350-års fødselsdag med udvidelse
  Jægersborg Dyrehave fylder 350 år mandag den 1. april. På dagen offentliggør miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen de første 16 forvaltningsplaner for den historiske udlægning af vildere skov, der blandt andet vil medføre en udvidelse af Dyrehaven.
 17. Minister vil give danskerne flere nye skove tæt på byerne
  Der skal mere natur i Danmark, og derfor vil miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen have kortlagt, hvor der mangler bynære skove i Danmark.
 18. Presseinvitation: Miljø- og fødevareministeren sætter gang i nyt skovinitiativ
  Fredag vil miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen sætte gang i et nyt initiativ, som skal bane vej for mere skov tæt på byerne. Samtidig planter han et træ i Tune Skov ved Greve.
 19. Ny rekord: Flere end nogensinde tog en gratis nat i naturen i 2018
  Over 177.000 danskere har booket en overnatning i det fri på en af Naturstyrelsens store lejrpladser med primitive forhold i 2018. Det er et rekordstort antal, som har sovet under åben himmel i den danske natur.
 20. 600 millioner kroner til oprydning af de mest komplekse forureninger
  En delaftale om sundhedsreformen betyder, at opgaven med jordforureninger overgår fra regionerne til staten. Regeringen og DF har aftalt, at hovedparten af den forventede effektiviseringer skal gå til oprydning på Harboøre Tange, i Kærgård Klitplantage og Grindsted by. Hertil er der prioriteret nye ekstra midler i 2019 og 2020.