Nyhedsbreve Fødevareministeriet

Miljø- og Fødevareministeriet

 1. Byer skal beskyttes mod stigende havvand
  Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen og administrerende direktør i Realdania Jesper Nygård har netop lanceret et partnerskab om at beskytte byer mod oversvømmelser og samtidig skabe attraktive byområder.
 2. Danske ulve skal GPS-mærkes
  Vilde ulve i Danmark vil over de næste par år blive forsøgt indfanget og GPS-mærket for at skaffe viden om ulvenes udbredelse og adfærd.
 3. Regeringen vil oplyse for bedre madvaner
  Det skal være let at vælge et sundt måltid, og vi skal understøtte, at danskerne har de rette kompetencer til at træffe sunde, gode madvalg gennem hele livet. I dag lancerer regeringen en ny strategi for mad, måltider og sundhed, der kan styrke danskernes sunde madvaner til gavn for den enkeltes livskvalitet og for samfundsøkonomien.
 4. Presseinvitation: Regeringen lancerer strategi for mad, måltider og sundhed
  Fire ministre præsenterer i morgen en strategi, der skal være med til at forbedre danskernes madvaner og sundhed
 5. Regeringen er klar med en ny håndsrækning til tørkeramte landmænd
  Den langvarige tørke betyder, at regeringen imødekommer flere ønsker fra dansk landbrug for at kunne sikre tilstrækkeligt med foder til dyrene og for at hjælpe miljøet.
 6. Fødevarestyrelsen skal stramme op på kontrol af dyretransporter
  En redegørelse fra Fødevarestyrelsen afdækker mangelfuld sanktionering af overtrædelser af regler om dyretransporter.
 7. Regeringen, DF og S klar med håndsrækning til tørkeramt landbrug
  Det ekstraordinært tørre vejr betyder, at et flertal i Folketinget imødekommer ønsker fra dansk landbrug for at lette tørkens konsekvenser. Økologer får bl.a. midlertidig mulighed for at sænke grovfoderandelen uden at miste deres økologiske status
 8. Landmænd får lov at bruge græs fra brakmarker som foder i tørken
  Ved en afstemning i EU's komite for direkte støtte har EU's medlemslande i dag støttet, at landmænd i tørkeramte områder kan bruge græs og anden biomasse fra brakmarker som foder til deres dyr
 9. Ellemann-Jensen: Jeg ser fordomsfrit på alle forslag for at hjælpe tørkeramte landmænd
  Danske landmænd er hårdt presset af tørken, og miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen er klar til at se fordomsfrit på alle forslag, der kan hjælpe.
 10. Ellemann-Jensen: Ingen brug af pesticider i nye skove
  Det skal ikke være tilladt at bruge pesticider, når private får støtte til at rejse ny skov, mener miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen.
 11. Regeringen og Dansk Folkeparti vil beskytte store naturarealer
  Regeringen og Dansk Folkeparti vil inddrage ca. 30.000 hektar ny natur, der skal have Natura 2000-beskyttelse. Det er den største enkeltudpegning af ny Natura 2000-natur på land siden 2004.
 12. Strammere regler for glyphosat
  Nu bliver det forbudt at bruge pesticidet glyphosat på marker, hvor der dyrkes fødevarer, efter at afgrøderne er spiret frem.
 13. Der kommer pant på juice- og saftflasker
  Regeringen udvider pantsystemet, så det også omfatter juice- og saft-flasker til gavn for forbrugerne og genanvendelsen.
 14. Presseinvitation: Regeringen udvider pantsystemet
  Tirsdag den 26. juni præsenterer miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen en udvidelse af det danske pant- og retursystem med pant på nye typer emballage.
 15. EU vil passe bedre på Europas drikkevand
  I mange EU-lande går rigtig meget drikkevand til spilde i utætte rør. Danmark vil sætte fokus på, at mindre vandspild gør verden grønnere.
 16. Landmændene skal etablere flere efterafgrøder
  Landmændene har forpligtet sig til at etablere ca. 105.000 hektar efterafgrøder frivilligt, og er dermed stort set i mål med den frivillige indsats. Der er dog behov for lidt flere efterafgrøder.
 17. Nu kan du sælge din overskudsmad til naboen
  Borgerne kan fremover bekæmpe madspild lettere. I fremtiden bliver det lettere at sælge din ekstra aftensmad ved hjælp af deleøkonomi, så vi undgår madspild i Danmark.
 18. Jakob Ellemann-Jensen vil undersøge, om der kan strammes op overfor lovbrydere i legetøjsbranchen
  Efter fund af skadelige stoffer i skumlegetøjet squishies vil miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen undersøge muligheden for at uddele bøder til importører og producenter af ulovligt legetøj
 19. Ellemann-Jensen: Det bliver nu lettere at få tilladelse til at skyde problemulve
  Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen er klar med ny definition af, hvornår ulve udgør et problem og dermed kan skydes.
 20. Populært legetøj fyldt med farlig kemi
  12 bløde skumfigurer, de såkaldte squishies, er blevet testet af Miljøstyrelsen, og alle 12 afgav alt for mange skadelige stoffer. Nu trækkes de fra markedet, og ministeren kalder på handling fra branchen.