Nyhedsbreve Fødevareministeriet

Miljø- og Fødevareministeriet

 1. Landmændene skal etablere flere efterafgrøder
  Landmændene har forpligtet sig til at etablere ca. 105.000 hektar efterafgrøder frivilligt, og er dermed stort set i mål med den frivillige indsats. Der er dog behov for lidt flere efterafgrøder.
 2. Nu kan du sælge din overskudsmad til naboen
  Borgerne kan fremover bekæmpe madspild lettere. I fremtiden bliver det lettere at sælge din ekstra aftensmad ved hjælp af deleøkonomi, så vi undgår madspild i Danmark.
 3. Jakob Ellemann-Jensen vil undersøge, om der kan strammes op overfor lovbrydere i legetøjsbranchen
  Efter fund af skadelige stoffer i skumlegetøjet squishies vil miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen undersøge muligheden for at uddele bøder til importører og producenter af ulovligt legetøj
 4. Ellemann-Jensen: Det bliver nu lettere at få tilladelse til at skyde problemulve
  Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen er klar med ny definition af, hvornår ulve udgør et problem og dermed kan skydes.
 5. Populært legetøj fyldt med farlig kemi
  12 bløde skumfigurer, de såkaldte squishies, er blevet testet af Miljøstyrelsen, og alle 12 afgav alt for mange skadelige stoffer. Nu trækkes de fra markedet, og ministeren kalder på handling fra branchen.
 6. Forbud mod transfedt i dansk mad virker
  50 udvalgte prøver af bl.a. kiks, kager og pommes frites klarede sig stort set alle gennem transfedt-kontrol med bravur. WHO roser Danmark, for at skærme forbrugerne mod transfedt.
 7. Nye stalde bliver godkendt på rekordtid
  Kommunernes sagsbehandlingstid for husdyrgodkendelser var i 2017 kortere end nogensinde før. Det glæder miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen, at landmændene hurtigt kan komme i gang med investeringer i nye stalde og udvidelser.
 8. Jakob Ellemann-Jensen: Uacceptabelt rod med kontrol af dyretransporter
  Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen kræver en redegørelse af Fødevarestyrelsen for deres manglende opfølgning på kontrol med dyretransporter.
 9. Massiv interesse for økologi hos landmænd
  Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen glæder sig over, at stadig flere landmænd vil være økologer. Foreløbigt har omkring 1.000 landmænd i år søgt om at omlægge et område på størrelse med øen Mors til økologi, viser nye tal fra Landbrugsstyrelsen.
 10. Nyt undervisningsmateriale om dyrevelfærd skal gøre børn til bevidste forbrugere
  Børn fra 4.-6. klasse får med nyt undervisningsmateriale viden til at træffe oplyste valg ved køledisken. I dag den 11. juni er miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen og undervisningsminister Merete Riisager gæstelærere på Korsager Skole i Husum.
 11. Ministre fra hele verden gæster World Food Summit
  Allerede nu er der ministre fra hele verden, som har meldt sig til fødevaretopmødet World Food Summit – Better Food for More People i København den 30.-31. august.
 12. H.K.H. Prinsesse Marie og miljø- og fødevareministeren trækker i forklæderne på Folkemødet 2018
  Fredag den 15. juni kl. 10.45 indtager H.K.H. Prinsesse Marie og miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen Mad og Meninger-scenen på Kampeløkke Havn i Allinge.
 13. Eksperter: Flere danske majs- og kornmarker skal omlægges til græsmarker
  I dag kom Det Nationale Bioøkonomipanel med deres anbefalinger til regeringen – og gevinsten er klar både for miljøet og landbruget. Omlægning af en del af danske majs- og kornmarker til højtydende græsmarker vil betyde mindre kvælstofudledning og mere proteinfoder til husdyrene.
 14. EU’s landbrugspolitik skal være konkurrenceorienteret, enkel og mere grøn
  Der er plads til forbedringer i det forslag til en ny landbrugspolitik, som Kommissionen har præsenteret. Det mener miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen, der vil gøre landbrugspolitikken konkurrenceorienteret, enkel og mere grøn.
 15. Vildsvinehegn langs grænsen vedtaget
  Et bredt flertal i Folketinget har i dag vedtaget, at der skal sættes et vildsvinehegn op langs grænsen. Hegnet er et af flere initiativer, der skal forebygge, at afrikansk svinepest kommer til Danmark.
 16. Miljø- og fødevareministeren sender de første tre container til Kina med danske pølser, skinke og pepperoni
  I dag bliver de første containere med dansk skinke, pølse og pepperoni sendt afsted til Kina. Det er blot én af de 142 markedsåbninger, som regeringen har stået for siden juli 2015.
 17. Danmark får lov til at beholde særregel om mindre nitrit i kødpålæg
  Regeringen har fået forlænget dansk særregel, som sikrer mindre nitrit i kødprodukter på det danske marked end i resten af EU.
 18. Nye muligheder for minivådområder skal motivere landmænd til at beskytte vandmiljøet
  Miljø- og Fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen har forbedret støtteordningen for minivådområder, så det fra næste år bliver nemmere og mere attraktivt for landmændene at lave minivådområder og dermed beskytte vandmiljøet.
 19. Miljø- og fødevareministeren skruer ned for antibiotikaforbruget i svinestaldene
  Nu skal landmændene indstille sig på at bruge mindre antibiotika i svineproduktionen. Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen sænker nu grænsen for, hvor meget antibiotika landmændene må bruge til svin.
 20. Jakob Ellemann-Jensen åbner Miljøstyrelsen i Odense
  På fredag bliver 100 medarbejdere budt velkommen af miljø- og fødevareministeren og Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel, når Miljøstyrelsen åbner sin forpost i Fyns hovedstad.