Nyhedsbreve Fødevareministeriet

Miljø- og Fødevareministeriet

 1. Danmark skal hjælpe oliestat med at blive verdens grønne duks
  De Forenede Arabiske Emirater vil sænke vand- og energiforbruget med 30 procent inden 2030, og i 2050 skal 75 procent af Dubais strøm komme fra vedvarende energi. I denne uge er miljø- og fødevareministeren i De Forenede Arabiske Emirater for at promovere grønne danske løsninger sammen med flere end 40 danske virksomheder.
 2. Danske fødevarer skal fylde mere på hylderne i De Forenede Arabiske Emirater
  Behovet for flere fødevarer stiger år for år i De Forenede Arabiske Emirater. Miljø- og fødevareministeren er i disse dage på eksportfremstød med flere end 50 danske virksomheder og organisationer for bl.a. at skabe mere hyldeplads f.eks. danske mejerivarer, æg og fisk.
 3. Miljø- og Fødevareministeren i spidsen for dansk charmeoffensiv i De Forenede Arabiske Emirater
  Med et ønske om at blive et bæredygtigt forbillede for resten af verden og et øget behov for import af fødevarer er De Forenede Arabiske Emirater et oplagt marked for flere danske virksomheder. I næste uge er en stor dansk erhvervsdelegation sammen med miljø- og fødevareministeren på eksportfremstød.
 4. Kom med forslag til den nationale plasthandlingsplan
  Har du et forslag til, hvordan vi bliver bedre til at genanvende plast eller undgå, at det ender i naturen som affald, så vil Esben Lunde Larsen gerne høre fra dig.
 5. Nu har vi en pålidelig metode til at finde mikroplast i drikkevand
  Miljø- og Fødevareministeriet har nu fået udviklet en pålidelig målemetode, der kan finde mikroplast i drikkevand.
 6. Nordsjællands fjerde største sø genopstår
  Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen sætter nu gang i et stort naturgenopretningsprojekt, der skal gøre Søborg Sø i Nordsjælland til en fuglemagnet.
 7. Miljø og landmand vinder, når pesticider sprøjtes helt præcist på marken
  Nyt fagligt partnerskab om sprøjte- præcisionsteknologi skal reducere landbrugets pesticidomkostninger og samtidig sænke pesticidforbruget og belastningen af miljø og sundhed.
 8. 45 mio. kroner puster liv i syv nye natur- og kystprojekter
  Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen har opnået bred enighed med Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, Radikale Venstre, SF og de Konservative om, hvordan 45 mio. kroner skal fordeles på syv natur- og kystprojekter.
 9. Overtrædelser for ulovlige pesticider på forhandlernes hylder rasler ned
  Antallet af forhandlere, som overtræder reglerne ved salg af pesticider, er over halveret fra 2017 til 2016. Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen glæder sig over det markante fald i overtrædelserne.
 10. Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen kæmper for dansk eksport i Rusland
  Fra den 6.-7. februar er miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen i Rusland, hvor han sammen med en dansk erhvervsdelegation vil deltage i Ruslands største landbrugsmesse Agrofarm.
 11. Esben Lunde Larsen styrker pilotordning om præcisionslandbrug
  Den kommende pilotordning om præcisionslandbrug bliver i år styrket med op til to mio. kroner. Dermed sætter miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen en tyk streg under, at udbredelse af præcisionslandbrug er et centralt fokusområde for fremtidens landbrug.
 12. Team Gastro afleverer ti anbefalinger til regeringen
  Det gastronomiske ekspertteam har netop afleveret ti anbefalinger om understøttelse og udviklingen af gastronomi i Danmark. Både miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen og erhvervsminister Brian Mikkelsen ser positivt på anbefalingerne.
 13. En kinesisk landvinding er nået
  Kinesiske myndigheder har netop godkendt import af varmebehandlet grisekød fra Danmark. Dermed kan danske virksomheder sælge alt fra røde pølser til skinke til de kinesiske forbrugere.
 14. Presseinvitation: Regeringen modtager 10 anbefalinger om gastronomiens udvikling
  Det gastronomiske ekspertteam afleverer mandag 5. februar 10 anbefalinger til, hvordan dansk gastronomi bør understøttes i fremtiden. Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen og erhvervsminister Brian Mikkelsen modtager anbefalingerne kl. 9.00 i Snapstinget på Christiansborg. Pressen er velkommen.
 15. Stor sejr for fødevaresikkerhed: Salmonellafri kyllinger
  Danmark kan nu kræve, at udenlandsk kyllingekød er testet fri for salmonella, før det bliver sendt til Danmark. En sejr for fødevare-sikkerheden, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.
 16. Nye vådområder fjerner 150 ton kvælstof
  Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen giver 187 mio. kroner i tilskud til 39 nye vådområdeprojekter. Den nye våde natur renser vandmiljøet og er en del af Fødevare- og landbrugspakken.
 17. Bestyrelsesformand for Nationalpark Kongernes Nordsjælland er på plads
  Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen har udpeget landmand Carl Frederik Bruun som formand for den kommende bestyrelse i Nationalpark Kongernes Nordsjælland.
 18. Minister: Nye retningslinjer for mountainbikespor skal sikre gode naturoplevelser for alle
  Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen vil med et sæt nye retningslinjer imødekomme de mange frivillige, der hjælper med at skabe mountainbikespor i statens skov- og naturområder. De nye rammer skal blandt andet sikre et landsdækkende tilbud af tydeligt afmærkede spor, hvor hensynet til skovens andre brugere og naturen altid indgår.
 19. Havets svovlsyndere skal frem i lyset
  Miljø- og fødevareministeren vil med et nyt lovforslag gøre det muligt at offentliggøre navnene på rederier, der forurener luften ved ikke at overholde grænseværdierne for svovlindhold i skibenes brændstof.
 20. Miljø- og Fødevareministeren: EU skal sætte en stopper for anprisning af usunde fødevarer
  Ni år efter EU-beslutning om at etablere de såkaldte ernæringsprofiler er intet sket. Ernæringsprofilerne skal sikre, at forbrugerne ikke bliver snydt. EU-Kommissionen må handle nu, mener miljø- og fødevareministeren.