Nyhedsbreve Fødevareministeriet

Miljø- og Fødevareministeriet

 1. Miljø- og fødevareminister fordobler pulje til bekæmpelse af mårhunde
  Der har været meget stor interesse for tilskudspuljen til mårhundejægeres indkøb af vildtkameraer og fælder. Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen er derfor klar med yderligere 200.000 kroner i kampen mod mårhunden.
 2. Slut med for meget transfedt i europæisk mad
  Kommissionen har netop vedtaget en regulering af transfedtsyrer i europæiske fødevarer. Det er en stor sejr for Danmark, som længe har kæmpet for et fælles EU-forbud til gavn for europæernes sundhed.
 3. Stor jordfordeling giver færre store landbrugsmaskiner på vejene på Djursland
  Et areal på størrelse med næsten 6.000 parcelhusgrunde har netop skiftet hænder ved Øster Alling på Djursland. Det gavner både klimaet, landmændene og deres naboer.
 4. Ministeriums indsats for cirkulær økonomi er indstillet til fornem global pris
  Miljø- og Fødevareministeriet anerkendes for arbejdet med cirkulær økonomi og indstilles til prisen ”The Circulars” som uddeles i Davos i januar.
 5. Mindre plast skal gå til spilde
  Alt for meget plastik havner i dag i naturen og i forbrændingsanlæggene. For at styrke genanvendelsen og beskytte natur og miljø lancerer regeringen i dag sin plastikhandlingsplan ”Plastik uden spild”.
 6. Regeringen vil forbyde mikroplast i kosmetik
  Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen vil indføre et midlertidigt forbud mod mikroplast i kosmetiske produkter, indtil et EU-forbud er på plads.
 7. Det skal være slut med forskellig indsamling af plastikaffald
  Det hindrer en effektiv genanvendelse, at kommunerne indsamler plastikaffald på forskellige måder. Derfor vil miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen nu udarbejde fælles standarder.
 8. Regeringen forbyder lette plastikbæreposer
  Vi skal blive bedre til at bruge plastikbæreposer igen og igen. Derfor forbyder regeringen nu de tynde, lette plastikbæreposer, som sjældent genbruges.
 9. Ambitiøs samarbejdsaftale om skovrejsning sender Aarhus ind i den grønne superliga
  Miljø- og Fødevareministeriet, Aarhus Kommune og Aarhus Vand indgår et nyt, visionært samarbejde, som med cirka 550 nye hektar ny skov beskytter grundvandet og giver Aarhus det største sammenhængende naturområde i byens historie.
 10. Jakob Ellemann-Jensen fejrer succesfuld hundesmileyordning
  Efter mindre end et år med hundesmileyordningen har Fødevarestyrelsen foretaget 183 kontroller af hundekenneller, -pensioner og -internater. Miljø- og fødevareministeren var i dag på hundesmiley-kontrol med Fødevarestyrelsen.
 11. Cirkuselefanterne kan gå på pension
  Regeringen og Dansk Folkeparti har fundet penge på finansloven til, at cirkuselefanterne i Danmark kan trække sig fra cirkuslivet.
 12. Kommuner får 20 mio. kroner ekstra til kystbeskyttelse
  Regeringen og Dansk Folkeparti er – som et led i finanslovsforhandlingerne – blevet enige om at øge puljen, som kommuner og digelag kan søge til kystbeskyttelsesprojekter.
 13. Søborg Sø er et stort skridt tættere på at blive genskabt
  Med købet af 210 hektar jord sætter Miljø- og Fødevareministeriet nu for alvor gang i arbejdet med genopretning af Nordsjællands fjerde største sø, der med tiden vil udvikle sig til et trækplaster for ænder, lappedykkere og rovfugle.
 14. Kystmilliarden skal sikre den jyske Vestkyst mod nedbrydning
  Fra 2020 ruller der næsten dobbelt så mange penge end hidtil ud til kystbeskyttelse af den jyske Vestkyst, som er Danmarks mest udsatte kyststrækning. Regeringen og Dansk Folkeparti har på finansloven for 2019 afsat 1,1 mia. kroner, som skal genopbygge slidte kyststrækninger og sikre kysten mod fremtidens vejr.
 15. Presseinvitation: Miljø- og fødevareminister tager på kontrol i hundepension
  Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen tager på kontrolbesøg i hundepension sammen med MF Karina Due (DF).
 16. Første del af Danmarks Havstrategi II er nu i høring
  Første del af Havstrategi II er sendt i 12 ugers offentlig høring fra den 29. november 2018. Havstrategien implementerer EU’s havstrategidirektiv, hvis overordnede formål er at opnå eller opretholde god miljøtilstand i havmiljøet.
 17. Presseinvitation: Miljø- og fødevareministeren offentliggør ny skovrejsningsaftale med Aarhus Kommune og Aarhus Vand
  Den 3. december løfter miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen, rådmand Bünyamin Simsek og direktør for Aarhus Vand Lars Schrøder sløret for en ny, visionær skovrejsningsaftale i Aarhus. Pressen og andre interesserede er velkomne.
 18. Bornholmsk bisonsucces fortsætter
  Turister og bornholmerne kan også i fremtiden opleve bisonerne i Almindingen. Regeringen og Dansk Folkeparti er blevet enige om at gøre forsøgsordningen permanent.
 19. Miljø- og fødevareministeren: Ny lov skal udrydde frygtet bakterie
  Salmonella Dublin-bakterien kan være alvorlig for både forbrugere og kvæg. Ny lov vedtaget enstemmigt i Folketinget skærper kravene til danske kvægejere. Målet er at udrydde bakterien i Danmark.
 20. Danskerne behøver ikke frygte medicinrester i mælk og kød
  En ny rapport fra Fødevarestyrelsen viser, at der sidste år kun blev fundet fire overskridelser ud af 12.000 prøver af medicinrester i æg, mælk og kød.