Salli elsker at finde mennesker

Salli har en fantastisk næse og elsker at få udfordret sin intelligens og sanser. Hun står på spring, så snart Solveig kommer hjem. For måske er det i dag, de skal ud at træne til Missing People. 

 

Siden labradorretrieveren Salli var otte uger gammel, er hun blevet trænet til at finde mennesker. Hun er i dag fem år gammel og bor hos Solveig Christensen, som er katteansvarlig på dyreinternatet.

 

Et stærkt makkerpar

Salli og Solveig er et stærkt makkerpar i Missing People Indsatshunde, som er en del af den landsdækkende forening Missing People. Meldes en person savnet, kan de pårørende kontakte Missing People for at få hjælp til eftersøgningen. Indsatslederen fra Missing People i det pågældende område kontakter politiet for at høre, om de må deltage i efterforskningen og, i givet fald, hvilket område, de skal lede i. Hvis indsatslederen vurderer, at hunde vil være en hjælp i eftersøgningen, kan Salli og Solveig melde sig på banen.

 

Salli har en fantastisk veludviklet lugtesans og evne til at følge færden af mennesker. Hun elsker at arbejde for at finde mennesker. Og hun giver alt, hvad hun har i sig, for at løse opgaven. 

 

”Salli har en stor arbejdsiver og er meget selvstændig. Hun er dybt koncentreret om opgaven, så hvis jeg kalder på hende, mens hun er ude i skoven og lede, kan det forstyrre hendes koncentration. Vi har så stor tillid til hinanden, at jeg ved, hun vil blive ved, til hun har løst opgaven. Og når hun finder noget relevant, gør hun,” fortæller Solveig.

 

Vigtigt at udfordre hunden

Det er vigtigt jævnligt at træne hunden og samarbejdet. Salli og Solveig mødes med 7-8 andre makkerpar i Horsens og træner sammen. 

 

”Salli holder et vågent øje med mig. Jeg skal kun bevæge mig på en bestemt måde, så ved Salli, at nu er det tid til, at vi skal afsted,” fortæller Solveig. 

 

Salli og Solveig træner i forskellige terræn. Alt fra skoven til brandstationen og mellem bilvrag. Solveig gemmer sig oppe og nede, for på den måde at udfordre Sallis lugtesans. De mange forskellige lugte kommer hundene også ud for i forbindelse med opgaverne i Missing People. 

 

Salli er så ivrig efter at blive udfordret og finde mennesker, at Solveig regner med, at de bliver ved, indtil Salli rent fysisk ikke kan mere. Og det er der forhåbentligt lang tid til.