Gør dit kæledyr klar til ferien

IMG 8085 11Sommeren står for døren, og måske skal dit kæledyr passes, mens du er på ferie. Hvis det er første gang, at du og dit kæledyr skal adskilles i længere tid, er det vigtigt at forberede dit kæledyr og den person, der skal passe dyret.

 

Med planlægning af sommerferie hører også, hvordan og hvem der skal passe dit kæledyr. Du bør overveje flere ting, for at træffe det bedste valg for dig og dit kæledyr. 

 

Pasning af din hund

Hvis du for eksempel har en hund, er det vigtigt at se på, hvilken type hund du har.

 

”Hundens temperament har stor betydning for, hvor den bedst vil trives. Er din hund for eksempel usikker og bange, så kan det være for overvældende for den at tilbringe ferien i en pension. Så skal du i stedet finde noget familie eller venner, som kan passe den – og allerhelst skal de flytte ind i dit hjem, for at give hunden de mest trygge rammer, mens du er af sted”, forklarer Solveig Christensen, dyrepasser og katteansvarlig på internatet.

 

Personen, der passer din hund, skal også kende hundens daglige rutiner, hvornår den spiser, får medicin, leger, går tur osv.

 

”Sørger passeren for at følge de faste rutiner, vil hunden føle sig mere tryg og dermed er den også nemmere at passe”, forklarer Solveig.

 

Hvis du derimod ikke har mulighed for at trække på familie eller venner til at passe hunden i dit hjem, så skal du sørge for at hunden får nogle af sine egne ting med til pasningsstedet.

 

”Sørg for, at hunden får sin hundekurv, tæpper og legetøj med. Og hvis du derudover har en lidt brugt T-shirt eller at andet stykke tøj, der lugter af dig, så hjælper det med til, at hunden føler sig mere tryg”, påpeger Solveig.

”Når du har fundet ud af, hvor din hund skal passes, kan du eventuelt lade hunden overnatte der en nat inden ferien, så har både den og passeren prøvet det, og pasningen kan finpudses inden afrejse”, foreslår Solveig.

 

Pasning af din kat

Når din kat skal passes, gælder mange af de samme ting, som hvis det var en hund. Katte elsker faste rutiner og at have mennesker omkring sig.

 

”Hvis man er hjemmefra i en weekend, og katten bliver hjemme og passes af venner eller familie, skal katten have besøg mindst to gange om dagen. Men er man væk i længere tid, vil jeg anbefale pension. I en pension har katten sine egne ting med og ’sit personale’ omkring sig. Dyrepasserne har faste rutiner i løbet af dagen, det er lige noget katte kan lide”, slutter Solveig.

 

HUSK: Sørg for at den der passer dit kæledyr, har nummeret til dyrlægen.

 

Pension til dit kæledyr i ferien? - Dansk Dyreværn Århus tilbyder foreningens medlemmer pension til hunde, katte og smådyr. Dog er vores hundepension fyldt op til sommerferien. Kontakt os på mail eller telefon for at booke plads til dit kæledyr.