Køb ind med julehjertet

koeb med hjertet banner
Vi går julen i møde med julefrokoster og julemiddage med svinekød som væsentlig ingrediens, og vi sætter igen fokus på at købe det hjertemærkede svinekød i samarbejde med Fødevarestyrelsen og DOSO, som Dansk Dyreværn Århus er en del af.

Nu starter en stor ny kampagne for det statskontrollerede dyrevelfærdsmærke. Kampagnen varer i 3 uger, og det er vores håb, at endnu flere forbrugere vil forstå, at de hjælper de danske grise virkelig meget, hvis de køber kød med dyrevelfærdsmærke.
Har man råd så køb kød med 3 hjerter – her er der mest dyrevelfærd. Kød med 1 hjerte er en hel del billigere, men alligevel får grisene opfyldt nogle meget vigtige behov: søerne er frie, alle grise har krølle på halen, og de har halm som rodemateriale.

Vi er også rigtig glade for at kunne fortælle, at Dyrevelfærdsmærket fra uge 50 også kan sættes på forarbejdede produkter som hamburgerryg, leverpostej, bacon mm. der lever op til kriterierne.

Hvad står Dyrevelfærdsmærket for?

Dyrevelfærdsmærket er baseret på 5 centrale grundkrav udvalgt af fødevarestyrelsens eksperter i dyrevelfærd.

Med disse grundkrav opfyldes forhold, der går væsentligt ud over de gældende krav i lovgivningen:image002

  1. Søerne skal være fritgående
  2. Grisene skal have krølle på halen. Halerne skal være hele - altså ingen halekupering eller halebid
  3. Mere halm som rode- og beskæftigelsesmateriale og til redebygning
  4. Mere plads
  5. Maksimal transporttid på 8 timer

Dyrevelfærdsmærket findes i 3 niveauer med stigende krav til dyrevelfærden. Højere krav fører til højere priser - det betyder, at der er noget for enhvers præferencer og pengepung.