Sådan tager du ansvar for din hund

Hunde er sociale dyr. Det er vigtigt, at du som hundeejer ved, hvordan du tager ansvar for din hund. Når du skal opdrage og aktivere din hund, skal det foregå med positiv indlæring. 

 

På internatet ser vi mange hunde, som er under- eller overstimuleret, stresset og har adfærdsproblemer. Mange ejere er nok desværre ikke klar over, hvad en hund kræver, og hvad den har behov for. Vi ønsker at inspirere dig som er hundeejer til at tage ansvar for din hund.  

 

Forbered dig på at få hund

Hunde er sociale dyr, som kræver meget opmærksomhed. Har du tid og overskud til at passe den – også om 10-15 år? Du skal indstille dig på at lufte hunden 1,5-2 timer hver dag. Også når det regner, blæser og sner. Hvis du har mange sene arbejdsdage eller er glad for at rejse, er en hund måske ikke det rette for dig. Du skal have luft i økonomien til at kunne betale uforudsete dyrlægeregninger.

 

Læs mere...

Sådan tager du ansvar for din kanin

Kaninen er det tredje mest almindelige familiedyr efter hunden og katten. Men samtidig er det et af de mest misforståede kæledyr, da mange ejere desværre ikke ved hvordan de tager ansvar for deres kanin. 

 

Hvis din kanin lever under forhold, der kommer dens naturlige behov i møde, vil du opdage hvor intelligent, kærlig, nysgerrig og glad din kanin kan være. 

 

Forbered dig på at få en kanin

Det er let af falde for de søde kaniner. Men før du anskaffer dig en kanin, bør du overveje, om du kan tilbyde den et tilfredsstillende liv. Har du råd til foder, neutralisering, sundhedstjek og akutte dyrlægeregninger? Kaniner kan blive 8-12 år gamle. Har du tid til at være sammen med din kanin og aktivere den? Har du sat dig ind i kaniners adfærd?

 

Læs mere...

Vendespil til efterårsferien

Skal du holde efterårsferie med børnene eller børnebørnene? Så har vi lavet verdens sødeste vendespil. Det giver hyggeligt samvær og træner hukommelsen på samme tid. Det er lige til at printe og klippe ud. Der er to forskellige vendespil. Hvis du vil skrue en smule op for sværhedsgraden, kan du bruge dem begge på én gang.

 

Hent dem her: Vendespil 1 og Vendespil 2

Læs mere...

Pas på kaninen i vinterkulden

Vejret er blevet koldere – og det har stor betydning for kaninerne. Hvis du har en udekanin, skal den ikke direkte sættes ind i stuen og bo, men gradvist vænnes til en højere temperatur. De kan sagtens bo udenfor hele året. Dog skal du sikre dig, at den har et isoleret hus, hvor der er ly for vind og vejr. Og hvis du har en indekanin, skal den ikke sættes udenfor og bo. Kaniner er nemlig meget følsomme overfor store temperaturændringer. De sætter deres pels efter, hvordan temperaturen er. Her på internatet betyder det også, at vi i øjeblikket ikke formidler kaniner ud i hjem, hvor de skal gå udenfor i vinteren. Vi tager i øjeblikket heller ikke kaniner ind, som har været udekaniner.

Læs mere...

Vores arrangementer i efteråret 2019

Vi er desværre nødt til at aflyse tre arrangementer i efteråret:

  • Åbent Hus den 13. oktober
  • Hundemarch den 9. november
  • Julemarked den 1. december

Vi har haft og har stadig meget travlt med alle de mange katte, vi har modtaget i de senere måneder, og vi må erkende, at vi ikke har ressourcerne til at afholde de ellers tidligere annoncerede aktiviteter.

 

Vi håber på jeres forståelse! - TAK

 

Læs mere om de mange katte vi har travlt med på TV2 Østjylland:

 

Støt os