Lys op sammen


I takt med at dagene bliver mørkere, bliver det vigtigere at hive reflekser og lygter frem til dig og din hund, når I færdes i trafikken. 

 

Der er god grund til at købe reflekser og lygter til både dig og din hund, når vinteren står for døren. I vinterhalvåret sker der mere end 80 procent flere påkørsler af hunde, sammenlignet med sommerhalvåret, hvor bilisterne bedre kan se jer på vejene (Falck, Dyrekassen; 2015)

 

På trods af at lys og reflekser kun er lovpligtige på cykler, kan det have samme livreddende effekt at bruge dem, når dig og din hund går i vintermørket. Husk at selv den mest lydige og velopdragne hund kan lave fejl i trafikken, der i sidste ende kan koste liv.

 

Læs mere...

Et godt kaninliv


Overvejer du at få en kanin, eller har du lige fået en? Så kom til kaninforedrag og lær mere om, hvordan du giver din kanin et godt liv. 

Kaninen er et af de mest almindelige kæledyr i danske hjem. Men det er også et af de mest misforståede. Mange kaninejere ved nemlig ikke, hvordan de giver kaninen et godt liv. Med et kaninforedrag vil vi sætte fokus på, hvad det vil sige at have en kanin i familien og hvad der er et godt kaninliv 

Læs mere...

Forbedrede forhold for kæledyrene på internatet

Fra uge 50 bliver dyrene på internatet i Tranbjerg overvåget med kameraer og lydudstyr om natten. Med elektronisk overvågning vil vi øge dyrevelfærden for dyrene i nattetimerne.

 

Dyrene skal have en rolig nat, når de befinder sig på internatet i Tranbjerg. Derfor indfører vi elektronisk overvågning af dyrene om natten. Hidtil har vi haft nattevagter, der i løbet af natten opholdt sig i en vagtstue, lige netop for ikke at forstyrre dyrene om natten. Kæledyr, der opholder sig et fremmed sted, som internatet er, er ekstra følsomme overfor lyde og bevægelser. De skal derfor have ro om natten. Og det får de ved, at vi opsætter kameraer med lydudstyr hos dyrene, som vores dyrefaglige personale er koblet op på. En vagtcentral er koblet på overvågning af selve internatet. 

 

Dermed overgår nattevagtsfunktionen til elektronisk overvågning, hvor internatets dyrefaglige personale om natten får en central rolle. Personalet som er involveret i overvågningen arbejder i løbet af dagen med dyrene og kender dem derfor indgående. Oplever vi uro om natten, tilkalder vi fast personale, som bor i nærheden. Det er en bedre løsning for dyrene, end den fysiske bemanding vi hidtil har haft. Vores nattevagter er derfor opsagt, og vi har samtidig tilbudt dem alternativt arbejde på internatet, hvilket de fleste har accepteret. Og det er vi glade for.

 

 


Få din hund godt igennem jul og nytår

Julen og nytåret nærmer sig med hastige skridt. Selvom den fede julemad og de høje brag er et tilbagevendende højdepunkt, er det vigtigt, at du passer godt på din hund i denne tid.

Hjemmet dufter af gran. Stegen er i ovnen, julepynten er kommet på plads og det pyntede juletræ er tændt. Julen er minsandten en hyggelig tid. Men den kan også være farlig for vores hunde. Mens vi febrilsk løber rundt og pakker de sidste gaver ind, lægger vi ikke mærke til hunden.

Poterne fra julemaden
Mens vi sidder til bords og nyder julemaden, sidder hunden ved siden af med store øjne. Men det er vigtigt, at du ikke gør hunden en bjørnetjeneste og giver efter for tiggeriet. Det meste menneskemad er for salt og for fed for hunde, og kan føre til alvorlige mave-tarm-problemer. Du må heller ikke give godter til hunden i form af livsfarlige julesnacks som rosiner, nødder og chokolade.

Læs mere...

Stop for gratis indlevering af kæledyr

Killinger webI halvandet år har det været gratis for kæledyrsejere at aflevere deres kæledyr hos Dansk Dyreværn Århus. Tankevækkende er det, at over halvdelen af de indleverede dyr ikke kommer fra Aarhus og omegn, men langvejs fra. Problemet med udsatte kæledyr er desværre landsdækkende. Løsningen peger mod bedre lovgivning og styrket oplysning, så kæledyr får en værdi og den respekt, de fortjener. 

I februar 2018 indførte Dansk Dyreværn Århus på forsøgsbasis gratis indlevering af privatejede kæledyr. Formålet var blandt andet at hjælpe de kæledyr, som af den ene eller anden årsag ikke er ønsket længere og dermed forhindre misrøgt. Problemet har dog vist sig at være større og have karakter af manglende respekt og ansvar for kæledyr. For desværre oplever foreningen stadig mange grumme sager, hvor killinger efterlades på motorvejen eller smides ud af kørende biler. I sommer oplevede foreningen også den forfærdelige sag med kaninen, der blev efterladt i en køletaske på Moesgaard Strand. 

Læs mere...