FAQ

Hvornår har i åbent?
Hver dag året rundt også i weekenderne fra kl. 10-15. Dog med undtagelse af onsdag hvor vi har lukket.

Jeg har fundet en herreløs hund, hvad gør jeg?
Herreløse hunde hører ind under loven om hittegods. Dermed sorterer de under politiet. Så finder du en herreløs hund, skal du altid ringe til politiet i den politikreds, hvor hunden er fundet. Så sørger politiet for at anbringe den.

Jeg har en hund, jeg ikke kan beholde. Hvad gør jeg?
Hvis du ejer en hund, du ikke kan beholde, skal du kontakte dyreinternatet. Vi vil vide så meget som muligt om hunden, før vi kan sige, om det er en hund, vi kan omplacere. Hunde modtages kun efter forudgående aftale.

Jeg har fundet en herreløs kat. Hvad gør jeg?
Se hvad du kan gøre under ”Dyrenødhjælp”.

Jeg har en kat, jeg skal af med, hvad gør jeg?
Hvis du har en kat, du af en eller anden årsag ikke kan beholde, skal du kontakte dyreinternatet. Vi vil vide så meget som muligt om katten, før vi kan sige, om det er en kat, vi kan omplacere. Desuden er det ikke altid, at vi har plads til flere katte, så vi modtager kun private katte efter forudgående aftale.

Jeg har fundet en øremærket kat. Hvad gør jeg?
Hvis du selv kan aflæse nummeret, kan du kontakte Det Danske Katteregister på tlf. 70 27 04 47. Du er også velkommen til at kontakte os eller nærmeste dyrlæge, så du kan få hjælp til at aflæse nummeret og finde frem til ejeren.

Jeg har kendskab til et dyr, der bliver mishandlet. Hvad gør jeg?
Mange mennesker vil helst ikke ”blande sig”, og er bange for at dem, de anmelder, finder ud af, hvem der har anmeldt dem. Det behøver du ikke være bange for, når du ringer til vores hjælpetjeneste. Din anmeldelse hos os foregår anonymt. Vi skal have dit navn og tlf. nr., men det bliver ikke udleveret til andre.

Der er en vildkat, der huserer i vores område. Hvad gør jeg?
Se hvad du kan gøre under ”Dyrenødhjælp”.

Jeg har fundet et sygt dyr. Hvad gør jeg?
Hvis du finder et sygt dyr, kan du kontakte Dyreinternatet eller 1812. Syge dyr skal altid tilses af en dyrlæge, der så vurderer det videre forløb. At sætte et sygt dyr ind på dyreinternatet udgør en alt for stor risiko for alle de øvrige dyr, der opholder sig der, og i øvrigt kan dyret have smerter, som det skal behandles for først. Når du kontakter 1812 med et sygt dyr, er det uden udgift for dig!

Mit eget dyr er blevet syg. Hvad gør jeg?
Er det et dyr, du har hentet på Dyreinternatet, så er der 8 dages sundhedsgaranti gældende fra den dag, du har hentet dyret, og forudsat at du benytter foreningens dyrlæge: Østergaards Dyreklinik 70 20 40 47. Er der gået mere end 8 dage kan du naturligvis kontakte Dyreinternatet eller egen dyrlæge. Udgiften herfor skal du selv betale. Er det et sygt dyr, der ikke er hentet på internatet, kan du kontakte nærmeste dyrlæge for hurtig hjælp.

Jeg har fundet et nødstedt vildtlevende dyr. Hvad gør jeg?
Finder du et nødstedt vildtlevende dyr eks. Harer, pindsvin, rovfugle eller lignende, er det bedst at kontakte en vildtplejestation. Vi hjælper også gerne med at finde ud af, hvor det er mest hensigtsmæssigt at placere dyret. Dyreinternatet er specialister i pleje af hunde, katte og tamme smådyr. Vildtplejestationerne er specialister i vildtlevende dyr. Vildtplejestationerne kan du finde på Dyrenes Beskyttelses hjemmeside: www.dyrenes-beskyttelse.dk

Jeg har påkørt et dyr. Hvad gør jeg?
Har du påkørt et dyr, der efter påkørslen løber videre, skal du kontakte 1812, som herefter kan tilkalde en sweisshund (en hund der er oplært til at gå blodspor). Stedet hvor dyret er påkørt markeres, og jægeren kan derefter sammen med hunden opspore det sårede dyr, og få det aflivet hurtigt, så det ikke ligger og lider. Er det sårede dyr stadig ved påkørselsstedet, skal du også ringe til 1812, som så kommer og hjælper.

Mit dyr er sygt, og jeg har ikke råd til dyrlæge. Hvad gør jeg?
Hvis du har valgt at have et dyr, selvom du har meget begrænsede midler, er det vigtigt at pointere, at ifølge dyreværnsloven har du pligt til at hjælpe et dyr i nød. Også selvom dyret er dit eget. Har du begrænsede midler kan det derfor anbefales, at du tegner en sygeforsikring på dit dyr, så du til enhver tid har råd til at tage til dyrlæge, hvis der er behov for det.