Vildkatte

daniil lebedev 1338443 unsplash 1

Vildkatte – Indfangning overgår til borgerbetaling

Aarhus Kommune har valgt at opsige aftalen om indfangning af vildkatte, som kommunen har haft med Dansk Dyreværn Århus i flere årtier. Begge parter er enige om, at samarbejdet har fungeret godt, men kommunen har desværre ønsket at spare vildkatte-aktiviteten væk.

Vi forudser, at det effektive arbejde vi sammen har lavet de senere årtier, i løbet af ganske få år vil være spildt. En hunkat kan hvert år få 3-4 kuld med 4-6 levedygtige killinger. Det betyder, at et kattepar i løbet af 4 år er blevet til omkring 5.000 katte.

Siden midten af 1990’erne har borgerne i Aarhus Kommune over skatten betalt for indfangning og eventuelt genudsættelse af vildkatte. Nu overgår løsning af problemet til borgerbetaling, og det sker fra 1. oktober 2019. Det betyder, at hvis kommunens borgere er chikaneret af vildkatte, skal de selv betale for at få vildkattene fjernet.

Indfangning mod betaling
Dansk Dyreværn Århus har gennem årene fået stor ekspertise i at indfange vildkatte. Ekspertisen stiller vi, mod betaling, til rådighed for borgerne. Vores pris for at indfange en vildkat er kr. 2.500, hvilket er en enhedspris, uanset hvor i Aarhus Kommune vi skal indfange vildkatten. På den måde er alle ramte borgere stillet lige, ligesom de var, indtil kommunen valgte at spare vildkatte-aktiviteten væk.

Vildkatte går ikke altid i fælden ved første forsøg, og vi kan være nødt til at køre ud flere gange. Men hvis vi kun skal gøre forsøget én gang, er den samlede pris kun kr. 2.000, og du får kr. 500 retur, når vi har fanget vildkatten.

Beløbet dækker: løn til uddannet kattefanger, kørsel til indfangning og til dyrlæge, hvor katten bliver tjekket for eventuelt øremærke eller chip og tjekket i katteregister. Desuden adfærdsvurderer vi katten for at sikre os, at det ikke er en tamkat, der er gået i fælden. Herefter foretager dyrlægen under humane forhold aflivning af vildkatten.

Hvis rekvirenten og kattefangeren sammen med dyrlægen vurderer, at vildkatten er sund og rask og kan genudsættes, bliver den af dyrlægen vaccineret, får orme- og loppekur, og neutraliseret, så den ikke er med til at sætte endnu flere katte i verden, og vi sørger for, at den bliver genudsat. Dyrlægen har altid det sidste ord i forhold til, om vildkatten er egnet til at blive genudsat.

Hvad gør du?
Hvis du oplever, at du bliver chikaneret af vildkatte, er du velkommen til at kontakte vores vildkatteafdeling. Beslutter I sammen, at vildkatten skal indfanges, så kører vores kattefanger ud, når vi har modtaget din betaling på kr. 2.500. Og som sagt, hvis vildkatten går i fælden ved første forsøg, får du kr. 500 retur.

Du betaler enten på:
• Mobilepay 95 133, eller
• Bank overførsel: Reg.nr. 9004 konto nr. 1120115169
Bemærk: Oplys ved betaling, at beløbet er til ’Vildkatte’.

Kontakt Vildkatteafdelingen på mail
Telefon: 8733 4440 - tast 4
Telefontid: Mandag, tirsdag, torsdag, fredag kl. 10.00 - 15.00