Min kat er væk

kat_bukket_lilleGode råd til hvis din kat er forsvundet 
Hvis din kat er øretatoveret, har den dermed sit eget "ID-kort", hvilket er en stor hjælp for katten, hvis den er kommet bort fra dig og har brug for andres hjælp til at finde hjem.

Der findes en samarbejdsaftale mellem Dansk Dyreværn Århus og Det Danske Katteregister. Det vil sige, at alle katte, udleveret fra Dyreinternatet, Tingskoven 5, 8310 Tranbjerg J, automatisk bliver øremærket og registreret i Det Danske Katteregister. Selve registreringen koster foreningen kr. 110,- pr. kat.

Det Danske Katteregister
Er din kat registreret hos Dansk Dyreværn Århus – og dermed registreret hos Det Danske Katteregister, er den beskrevet med signalement, dit navn og adresse, telefonnummer m. v.

Her samles alle frem- og efterlysninger, og mange katte hjælpes dagligt derigennem. Registret har telefontid man-torsdag fra kl. 9.00 til kl. 16.00 og fredag fra kl. 9.00 til kl. 14.00, hvor du har mulighed for at kontakte dem på tlf. 7027 0447 eller søg katten direkte

Hvis din kat er forsvundet

 • Hvis katten er chip- eller øremærket, så ring til Det Danske Katteregister eller Dansk Katteregister (afhængigt af, hvor katten er registreret) og efterlys den, så de ved, du savner den. Husk at have kattens registreringsnummer parat. 
 • Kald på katten. Ofte er det en fordel at kalde på katten sent om aftenen, hvor trafikstøj og menneskelyde er aftaget. Så tør din kat bedre komme frem fra sit eventuelle skjul.
 • Tag evt. en dåse med tørfoder i hånden til at rasle med – hvis den kender denne lyd – når du går ud for at kalde på katten.
 • Sæt evt. kattens kattebakke ud foran huset - med grus og gerne efterladenskaber. Spred evt. noget af gruset fra bakken lidt længere væk fra huset. Således har katten en chance for at kunne lugte sig hjem.
 • Indryk annoncer. Lokalaviser og lokalradioer eller –TV er gode steder at indrykke efterlysningsannoncer.
 • Brug al din opfindsomhed og fantasi – jo mere du gør, jo større er chancen for at få din kat tilbage.
 • Ring rundt - f.eks. til de lokale politi- og falckstationer samt dyrlægerne i området og bed dem notere, at du savner din kat.
 • Dusør gives
 • Spørg børnene i området – de kan være gode hjælpere og iagttagere. Her vil en beskeden dusør ofte blive værdsat.
 • Tal eventuelt også med postbuddet, som ser meget på sin daglige rute. Bed vedkommende om et praj, hvis katten menes at være set i området.
 • Du kan kontakte Det Danske Katteregister, hvorefter registret kontakter dig på basis af de oplysninger, du har givet dem, så katten hurtigst muligt kan komme hjem.
  Det samme sker, hvis katten findes død eller indbringes til en dyrlæge som trafikkvæstet.

Afmeld efterlysningen

 • Når katten forhåbentligt er fundet – eller selv er vendt hjem.
 • Hvis du flytter – eller andre overtager katten

Husk at melde flytning eller ejerskifte til Det Danske Katteregister. Du kan rekvirere kort, beregnet til dette hos Dansk Dyreværn Århus (for katte udleveret efter 1. oktober 2001 medfølger et eksemplar af disse kort ved udleveringen).

Hvis ikke sådanne oplysninger bliver registreret kan det være meget svært for Det Danske Katteregister at hjælpe katten, når den mest har brug for det.

 

 

efterlysningsplakat

 

 

 

 

Efterlysningsplakat
Du kan hente en plakat til efterlysning af din kat her