Min kat er væk

oliver schwendener 145299 unsplash 1
Hvis din kat er øretatoveret, har den dermed sit eget "id-kort", hvilket er en stor hjælp for katten, hvis den er kommet bort fra dig og har brug for andres hjælp til at finde hjem.

Der findes en samarbejdsaftale mellem Dansk Dyreværn Århus og Det Danske Katteregister. Det vil sige, at alle katte udleveret fra Dansk Dyreværn Århus automatisk bliver øremærket og registreret i Det Danske Katteregister. Selve registreringen koster foreningen kr. 110,- pr. kat.

Det Danske Katteregister
Er din kat registreret hos Dansk Dyreværn Århus – og dermed registreret hos Det Danske Katteregister, er den beskrevet med signalement, dit navn og adresse, telefonnummer og lignende.

Her samles alle frem- og efterlysninger, og mange katte hjælpes dagligt derigennem. Registret har telefontid mandag-torsdag fra kl. 9.00 til kl. 16.00 og fredag fra kl. 9.00 til kl. 14.00, hvor du har mulighed for at kontakte dem på tlf. 7027 0447 eller søge på katten direkte

Hvis din kat er forsvundet

 • Hvis katten er chip- eller øremærket, så ring til Det Danske Katteregister eller Dansk Katteregister (afhængigt af, hvor katten er registreret) og efterlys den, så de ved, du savner den. Husk at have kattens registreringsnummer parat.
  Sørg for at tjekke op på, at oplysningerne på registret er korrekte.
 • Kald på katten. Ofte er det en fordel at kalde på katten sent om aftenen, hvor trafikstøj og menneskelyde er aftaget. Så tør din kat bedre komme frem fra sit eventuelle skjul.
  Tag evt. en dåse med tørfoder i hånden til at rasle med – hvis den kender denne lyd – når du går ud for at kalde på katten.
 • Sæt evt. kattens kattebakke ud foran huset, inkl. grus og gerne efterladenskaber. Spred evt. noget af gruset fra bakken lidt længere væk fra huset. Således har katten en chance for at kunne lugte sig hjem.
 • Indryk annoncer. Lokalaviser, lokalradioer eller TV er gode steder at indrykke efterlysningsannoncer. Udlod gerne en dusør til finderen af katten, hvis det er muligt.
 • Brug al din opfindsomhed og fantasi – jo mere du gør, jo større er chancen for at få din kat tilbage.
 • Ring rundt - f.eks. til de lokale politi- og Falckstationer, samt dyrlægerne i området, og bed dem notere at du savner din kat. Kontakt også de mest nærliggende internater, og bed dem holde øje med om katten skulle blive indleveret hos dem.
 • Spørg børnene i området – de kan være gode hjælpere og iagttagere. Her vil en beskeden dusør ofte blive værdsat.
 • Tal eventuelt også med postbuddet, som ser meget på sin daglige rute. Bed vedkommende om et praj, hvis katten menes at være set i området.


Husk at afmelde efterlysningen, når katten forhåbentlig vender hjem - både hos registret og hvor den ellers har været efterlyst.
Skulle du ende i den triste situationen at katten er gået bort, skal du også sørge for at afmelde den i registret.