Jeg har fundet en kat

Hvad gør jeg?

Mange katte kommer nemt på afveje, eller leder efter nye "hoteller".

Hvis du har fundet en kat, eller den har fundet dig, er det derfor ikke sikkert, at den er herreløs. Måske vil den bare undersøge, om du serverer noget bedre mad, end det, den får hjemme.

cat-iconDerfor er her lige et par råd, før du afleverer katten hos os

  • Check om katten er øretatoveret. Hvis ja, kan du kontakte Katteregistret på telefon: 7027 0447, www.katteregister.dk eller www.dansk-katteregister.dk. Alternativt kan du kontakte os eller en dyrlæge, så vi kan hjælpe med at finde en ejer.
  • Hvis den ikke er øretatoveret, og katten i øvrigt er pæn, velplejet og velnæret, er det ret sandsynligt, at den har et sted at bo, og så er det nok at holde øje med den. Hvis du ser den hver dag, og den bliver tyndere og tyndere, er det en god ide at kontakte os.
  • Du kan prøve at sætte en bukse-elastik om halsen på katten, og binde en seddel i med oplysning om dit tlf. nr. Hvis du så ikke hører fra ejeren, kan katten afleveres hos os. (Det er vigtigt, at der er en elastik, så katten kan trække hovedet ud, hvis den hænger fast).
  • Er det en hunkat, er det en meget god ide at checke hendes dievorter. Mange af dem har i sommerhalvåret killinger, og hvis man afleveret morkatten hos os, så går killingerne en krank skæbne i møde.
  • Er katten meget mager og forhutlet, kan den altid afleveret hos os i vores åbningstid mellem kl. 10-15, men ring gerne altid til os, før du kommer forbi.
  • Du kan fremlyse katten ved at sætte plakater med foto og beskrivelse op i området.

Du kan eventuelt vælge at fremlyse katten med et opslag (som fåes via DDÅ), men inden du gør dette, så kontakt da venligst Dyreinternatet (Tlf. 8733 4440 - tast 1) eller Rune Albertsen, katteindfangningen (Tlf. 8733 4440 - tast 4).

Du kan også mod kvittering låne en fælde hos os. Der skal dog indbetales et depositum som tilbagebetales, når fælden afleveres i ubeskadiget stand.