Jeg har fundet en tamkat

niklas hamann 1357182 unsplash 1
Katte kan nemt komme på afveje eller beslutte sig for at lede efter nye "hoteller". Hvis du har fundet en kat, eller den har fundet dig, er det derfor ikke sikkert, at den er herreløs. Den kan blot være på spadseretur i området.

Hvad gør jeg?

  • Tjek om katten er øretatoveret. Hvis ja, kan du kontakte Katteregistret på telefon: 7027 0447, www.katteregister.dk eller www.dansk-katteregister.dk. Vær opmærksom på at der findes to registre, og katten muligvis kun er registreret i det ene. Alternativt kan du kontakte os eller en dyrlæge, så vi kan hjælpe med at finde en ejer.
  • Hvis den ikke er øretatoveret, og katten i øvrigt er pæn, velplejet og velnæret, er det ret sandsynligt, at den har et sted at bo, og så er det nok at holde øje med den. Hvis du ser den hver dag, og den bliver tyndere og tyndere, er det en god ide at kontakte os.
  • Du kan prøve at sætte en bukse-elastik om halsen på katten, og binde en seddel i med oplysning om dit tlf. nr. Hvis du så ikke hører fra ejeren, kan katten afleveres hos os. (Det er vigtigt, at det er en elastik, så katten kan trække hovedet ud, hvis den hænger fast).
  • Er det en hunkat, er det en meget god ide at tjekke hendes dievorter. Mange af dem har i sommerhalvåret killinger, og hvis man afleverer morkatten hos os, så går killingerne en grum skæbne i møde.
  • Er katten meget mager og forhutlet, kan den altid afleveres hos os i vores åbningstid mellem kl. 10-15, men ring gerne til os, før du kommer forbi.
  • Du kan fremlyse katten ved at sætte plakater med foto og beskrivelse op i området.

Har du svært ved at få fat i katten, selvom den ikke er vild, kan du mod kvittering låne en fælde hos os. Der skal dog indbetales et depositum som tilbagebetales, når fælden afleveres i ubeskadiget stand.