Annonce

Internatets hunde

Listen indeholder alle vore hunde og bliver opdateret flere gange om ugen.

Dog kan der være nye dyr, der endnu ikke er kommet på listen, og andre der i mellemtiden er blevet reserveret, uden det fremgår af siden, og igen nogle dyr, der har fundet et nyt hjem.

Så er du interesseret i et af dyrene:

 • Ring til os på 8733 4440 (Tast 1)phone-icon
 • Send en email Mail-icon
 • eller kom forbi

Det er vigtigt for os, at vores dyr får det hjem, der passer bedst til dem.
Derfor kan man ikke automatisk regne med, at dyrene udleveres efter "først til mølle" princippet. Vi forbeholder os retten til at vælge, hvis der er flere egnede familier.

Da det at få en hund er en stor beslutning, foretrækker vi, at man tager hjem og tænker det godt igennem, inden man får hunden med hjem. Du må derfor ikke forvente, at du kan få hunden med samme dag.

OBS: Når du kommer for at kigge på en eller flere af vores hunde, skal du kontakte personalet. Du kan ikke mere blot gå ind til hundene selv, da vi har oplevet, at det kan virke stressende på mange af dem. På forhånd tak for at tage dette hensyn.

NB! Udlevering af dyr finder kun sted til personer over 18 år med legitimation.


 

Robert

 • Robert 1Navn: Robert
 • Køn: Hanhund
 • Alder: 20/09/16
 • Race: Engelsk Staffordshire Bullterrier

Søger
Et hjem med racekendskab og god tid til aktivering. Robert skal ikke bo sammen med børn, da han er meget usikker på dem.

Skal ikke bo sammen med anden hanhund. 
Problematikkerne omkring visse andre hunde, skal trænes på via målrettet adfærds ændring.

På internatet kan Robert nemt afledes med lækre godbidder. Han responderer rigtig godt på en hundeføre som kan læse ham og hjælpe ham i situationer som for Robert kan være lidt svære.

For at komme i betragtning til Robert, skal man være over 25 år.

Baggrund/Historie
Robert har boet på internatet siden den 29/01/18. Han er indleveret pga. opbrud i familien.

Personlighed/Adfærd
Robert er en rigtig sød og kærlig dreng.
Han er vant til at være alene hjemme 7-8 timer ad gangen uden problemer.
Han er glad for tæver, specielt større, da han kan blive lidt voldsom i sin leg overfor de små. Små hanhunde bryder han sig til gengæld ikke om.
Har gået til hvalpetræning ved DCH i Tranbjerg.
Generelt god til at køre i bil, hopper selv ind og er nysgerrig på hvad der sker udenfor.

Han bliver meget overgearet når der kommer fremmede eller der er for mange mennesker omkring ham - det kommer til udtryk i form af overbegejstring/stress.
Familien har prøvet at lukke ham væk, når der har været gæster, og der gøer han til at starte med, men falder hurtigt til ro igen, når han ikke længere skal forholde sig til andre. Gøer ellers kun når han bliver meget begejstret, eller der er noget han vil opnå.

Har tidligere sovet i underetagen af huset uden problemer, men er efter flytning begyndt at sove i sengen. I løbet af natten går han dog ned i sin kurv.
Har også været vant til at være i sofaen, og sover også der frem for kurven, hvis han ikke ligger i sengen.
Er vant til at få en kort luftetur morgen og aften og en times tur om eftermiddagen.
Han har været vant til at få mad spredt ud på græsplænen og søge efter det.
Han kører meget op, når han får fat i en bold at lege med, så derfor har de brugt meget tid på at aktivere ham, hvor han har skulle snuse sig frem til noget lækkert og generelt bruge hovedet, da han ellers ikke bliver træt.
Har været vant til tørkost med rester af ris, kylling, grøntsager og pålæg blandet i, ellers gider han ikke at spise.

Særlige bemærkninger
Robert blev kemisk kastreret. for ca. 4 måneder siden. Fremadrettet vil dette ikke være at anbefale, da dette netop kan gøre en usikker hund mere usikker.
Han er meget bange for fyrværkeri, så han har været i pension ved Splidholm. Omkring nytår vil han ikke ud og gå, og hører han et brag, bliver han bange, gemmer sig og kryber sammen.
Selvom der ligger noget arbejde i lille Robert, er han uden tvivl det værd. Bare det at kunne hjælpe ham på bedre vis igennem nytår, vil på længere sigt komme til at betyde meget for hans trivsel.
Hjælp til dette, kan ske i samarbejde med internatets adfærdsrådgiver.
Han får dårlig mave af de hvide forarbejdede tyggeben, og har været vant til at få mere naturlige godbidder såsom kaninører og oksehud.


Trold

 • 27781215 1991851710844414 1326052254 nNavn: Trold
 • Køn: Hanhund
 • Alder: 02/03/16
 • Race: Dansk/Svensk Gårdhund

Søger
Et roligt hjem, hvor man har tiden til at lade ham falde til. Trold vil muligvis være den perfekte selskabshund til personen der arbejder hjemmefra. Vi forventer at man i det nye hjem har sans for at hjælpe Trold i situationer hvor han måske kan have det svært. Trold er forholdsvis stor af sin race og vejer omkring 15 kg.

RESERVERET

Baggrund/Historie
Trold har boet på internatet siden den 05/02/18. Han er indleveret da hans ejer akut er blevet indlagt. Trold synes ikke det er så rart at være på internat, og derfor har han de sidste par dage været i pleje hos en ansat for lige at lande i alt det nye.

Personlighed/Adfærd
Plejefamilien skriver:
Trold er jordens største skødehund og det bedste han ved er at få lov til at være tæt på sit menneske.
Han elsker gåture og vil rigtig gerne frem i livet, så der er fart på det første stykke tid.

Børnefamilier vil ikke være et hit, da hurtige bevægelser og høje lyde kan virke lidt farligt.
Kommer der gæster er han meget utryg til at starte med, men så snart den person han er knyttet til viser ham at den fremmede er okay, vinder Trolds nysgerrighed og så hilser han stille og roligt.

Han knytter sig hurtigt til én person i familien og kan godt være lidt urolig hvis personen vimser for meget rundt, men så snart personen sætter sig ned kommer Trold og smider sig op af en og falder straks i søvn.
Han har ingen problemer med at køre bil.

Særlige bemærkninger
Hvis man er interesseret i Trold, forventes det at man har mulighed for at komme herud over et par gange, for at skabe en god kontakt.


Yare

 • IMG 6135Navn: Yare
 • Køn: Tæve
 • Alder: 12/09/16
 • Race: Bl. Tjekkoslovakisk Ulvehund

Søger
Et hjem med enten raceerfaring eller erfaring indenfor slædehundetyperne. Vi forventer at hjemmet ikke har nogle begrænsninger i forhold til at hun muligvis ikke kan være alene hjemme.

Baggrund/Historie
Yare har boet på internatet siden den 27/01/18. Hun er indleveret med Falck, fundet rendende rundt alene på en landevej. Hun ankom med overfladiske sår på bagbenene og blev derfor kørt direkte til dyrlæge for at undersøge hende nærmere. Heldigvis var hun okay. Registrerede ejer har ikke ønsket hendet tilbage og derfor har politiet overdraget hende til internatet.

Personlighed/Adfærd
Yare har ikke helt læst DKK's racebeskrivelse, da hun for det meste er ret imødekommende overfor alle på sin vej. Hun er en hund med en masse power, der elsker at komme ud og gå ture, får "løbe-flip" hvor hun drøner rundt og har en fest, alt imens hun kigger op på dig med det største hundesmil :)
Vand synes hun også er til for at hoppe i og hun er generelt en rigtig udehund.
Hun har mødt flere hunde her på internatet og er meget interesseret og legesyg. Hun kan dog blive lidt voldsom og skal ikke ud i et hjem med mindre hunde eller andre dyr, fordi vi ikke kender hendes historik.

I takt med at vi lærer Yare bedre at hende, vil der komme flere oplysninger om hende.

Særlige bemærkninger
Racebeskrivelse:
Den er meget aktiv, udholdende og robust over for vind og vejr. Den er usædvanlig pålidelig og trofast over for sin fører, som den oftest holder tæt kontakt til, men selvstændig er den, og byttedriften er høj. Racen er meget lidt tilbøjelig til at gø, men kan udtrykke sig med en særpræget hylen.

Racen er kvik, lærenem og samarbejdsvillig, men flere gentagelser i træning gider den ikke. Det kan anbefales at lægge et spor inden træning og slutte træningen af med at gå spor. Den skal opdrages kærligt og samtidig med faste konsekvente rammer. Selv for den erfarne hundefører kan indlæringen være en udfordring.

Kræver motion, beskæftigelse og træning samt en udendørs løbegård, da racen meget vanskeligt kan lære at være alene hjemme. Racen er fysisk meget udholdende og kan faktisk kun gøres mentalt træt, f.eks. med sportræning.

Racen er ikke tænkt som familie- eller selskabshund. Den var oprindelig et eksperiment i det tjekkoslovakiske militær, og den kræver en meget erfaren fører, der forstår dens specielle mentalitet og er ikke en race, der anbefales for førstegangshundeejere. Enkelte kan virke mistænksomme, næsten sky overfor fremmede og racen kræver tidlig og særlig omhyggelig socialisering for at tilpasse sig og blive tryg ved omgivelserne.

Nøgleordene er socialisering, kontakt og tålmodighed.