Internatets hunde

Listen indeholder alle vores hunde og bliver opdateret flere gange om ugen.

Dog kan der være nye dyr, der endnu ikke er kommet på listen, og andre der i mellemtiden er blevet reserveret, uden det fremgår af siden, og igen nogle dyr, der har fundet et nyt hjem.

Er du interesseret i en af hundene, kan du:

  • Ringe til os på 8733 4440 (Tast 1)phone-icon
  • Sende en email Mail-icon
  • eller komme forbi

Det er vigtigt for os, at vores dyr får det hjem, der passer bedst til dem.
Derfor kan man ikke automatisk regne med, at dyrene udleveres efter "først til mølle" princippet. Vi forbeholder os retten til at vælge, hvis der er flere egnede familier.

Da det at få en hund er en stor beslutning, foretrækker vi at man tager hjem og tænker det godt igennem, inden man får hunden med hjem. Du må derfor ikke forvente, at du kan få hunden med samme dag.

OBS: Når du kommer for at kigge på en eller flere af vores hunde, skal du kontakte personalet. Du kan ikke blot gå ind til hundene selv, da vi har oplevet, at det kan virke stressende på mange af dem. På forhånd tak for at tage dette hensyn.

NB! Udlevering af dyr finder kun sted til personer over 18 år med legitimation.


 

Lady

IMG 9832 1Navn: Lady
Køn: Tæve
Alder: 26/05/17
Race: Schweizisk Hyrdehund/Alaskan Malamute

Søger
Da vi ikke kender ret meget til Ladys baggrund, ved vi heller ikke om hun er vant til at være alene hjemme. Derfor ønsker vi at finde et hjem, hvor hun ikke skal være alene, eller hvor man har god tid til at lære hende at være det.
Kendskab til slædehunde vil være et plus, samt forståelse for at hun har brug for tid til at falde til i nye miljøer.
Lady skal ikke ud til et sted hvor hun skal gå på trapper.

Baggrund/Historie
Lady har boet på internatet siden den 20/08/19. Hun er indleveret af ejer, der desværre ikke længere kunne tage sig af hende.

Personlighed/Adfærd
Lady er en skøn og meget glad hund. Hun er livlig og kan godt trække på tur, men vi ser allerede store forbedringer. Hun kan indimellem virke lidt usikker på fremmede mennesker, men så snart hun kender en, er der ingen problemer. Pga. sin størrelse kan hun virke lidt voldsom i sin glæde, men der er intet ondt i hende.
Hun har brug for en del aktivering, både fysisk og mentalt. Når hun bliver stimuleret hensigtsmæssigt, oplever vi en hund som er nem at få til at falde til ro igen, selvom hun måske har været kørt op. Hun har også brug for en del nærhed fra sine mennesker - om det skyldes at hun ikke er vant til at være alene eller måske har været overladt meget til sig selv, ved vi ikke.
Det lader ikke til at Lady har gået til nogen form for træning. Vi arbejder stadig på at lære hende helt basale kommandoer, så en kommende ejer skal være tålmodig på den front. Hun vil rigtig gerne arbejde, men skal motiveres. Hun kan ikke luftes uden snor.
Vi har endnu ikke afprøvet om hun fungerer med andre hunde, men hun virker interesseret i dem. 


Congo

IMG 9731Navn: Congo
Køn: Hanhund (kemisk kast.)
Alder: 03/10/15
Race: Rottweiler/Berner Sennen/Schæfer

Søger

Et hjem med rutiner og faste rammer, hvor han ikke skal være meget alene, og med tid og forståelse for alene hjemme-træning. Hjemmet må gerne have erfaring med store hunde, da Congo er en stor dreng. Han er dog ligeså mild som han er stor, og kræver en blid og støttende ejer.

Baggrund/Historie
Congo har boet på internatet siden den 11/07/19. Hvor han kom retur efter at have boet i sit hjem i 3 år. Congos trang til at rende på eventyr på egen pote, gjorde at familien ikke havde mulighed for at beholde ham. I dette hjem boede han med anden hund, som han var meget glad for, og han var vant til at være alene hjemme en almindelig arbejdsdag. Congo har efter ankomsten til internatet boet hos en plejefamilie, hvor han har været gode venner med husets kat. De har fint delt sofaen, liggende side om side. Plejefamilien havde håbet selv at kunne tilbyde Congo et permanent hjem, men de uventede problematikker omkring at være alene hjemme, kan desværre ikke løses i det omfang Congo har behov for. Oplysningerne nedenfor er fra plejefamilien.

Personlighed/Adfærd
Verdens bedste Congo leder efter sit drømmehjem.

Han er ikke en hund der kræver ret meget, bare han kan få lov til at være omkring mennesker. Han bliver desværre rigtig ked af det når han bliver ladt alene og begynder at gø. Heldigvis responderer han rigtig godt på alene hjemme-træning og han kan nu være alene i 25 minutter, hvor han er stille og får sig en lille lur.
Han elsker alle mennesker og har en helt fantastisk ro omkring dem. Imens han har været i pleje, har han ofte været oppe og hilse på børnene der kommer til og fra børnehave og skole. Han har også været på besøg på et plejehjem, hvor han har nydt opmærksomheden.
Han er meget opmærksom på sine mennesker og kommer hen til en hvis man har det dårligt eller er ked af det.
Han vil være oplagt som besøgshund, læsehund eller lignede.
Han nyder en god gåtur, hvor han rigtig kan få snust igennem. Han går pænt i snor og tempoet er ikke ret højt, da han skal snuse til hvert et græsstrå. Får han færden af noget godt, kan han godt finde på at trække, men med lidt godbidder er han nem at få til at gå pænt igen.
Hvis han går fri, tager han pænt kontakt, man skal blot være opmærksom på at han ikke får færden af noget, for så kan han godt smutte på eventyr. Derfor er det også vigtigt at haven er hegnet ind.
Han kan de gængse kommandoer som sit, dæk, bliv, hop i bil og indkald.
Han er dygtig til at lære nyt, men han bliver hurtigt træt, så man kan ikke træne så længe ad gangen. Når han først har lært en kommando, udfører han den til perfektion.

Særlige bemærkninger
Congo kan mødes efter aftale. Ved interesse send os gerne en mail om hvad du kan tilbyde, udfra bolig-, arbejds- og familieforhold, samt dine forventinger til en ny hund og ikke mindst hvorfor du mener du kan tilbyde Congo det perfekte hjem :)