Annonce

Internatets hunde

Listen indeholder alle vores hunde og bliver opdateret flere gange om ugen.

Dog kan der være nye dyr, der endnu ikke er kommet på listen, og andre der i mellemtiden er blevet reserveret, uden det fremgår af siden, og igen nogle dyr, der har fundet et nyt hjem.

Er du interesseret i en af hundene, kan du:

  • Ringe til os på 8733 4440 (Tast 1)phone-icon
  • Sende en email Mail-icon
  • eller komme forbi

Det er vigtigt for os, at vores dyr får det hjem, der passer bedst til dem.
Derfor kan man ikke automatisk regne med, at dyrene udleveres efter "først til mølle" princippet. Vi forbeholder os retten til at vælge, hvis der er flere egnede familier.

Da det at få en hund er en stor beslutning, foretrækker vi at man tager hjem og tænker det godt igennem, inden man får hunden med hjem. Du må derfor ikke forvente, at du kan få hunden med samme dag.

OBS: Når du kommer for at kigge på en eller flere af vores hunde, skal du kontakte personalet. Du kan ikke blot gå ind til hundene selv, da vi har oplevet, at det kan virke stressende på mange af dem. På forhånd tak for at tage dette hensyn.

NB! Udlevering af dyr finder kun sted til personer over 18 år med legitimation.


 

Diva

IMG 7517 1Navn: Diva
Køn: Tæve
Alder: 27/11/18
Race: Japansk Akita
Vægt: Omkring 30 kg når fuldvoksen

Søger
Et roligt hjem med god tid til en hvalp og alt hvad der hører med. Hun skal ikke bo i lejlighed.
Raceerfaring er absolut et plus.

Baggrund/Historie

Diva har boet på internatet siden den 09/04/19. Hun er indleveret som herreløs.

Personlighed/Adfærd
Vi kender ikke så meget til Divas tidligere færden, men oplever hende som en sød og tillidsfuld hvalp. Hun kommer ikke nødvendigvis løbende og kaster sig i armene på fremmede, men kan være lidt afventende hvis ikke hun kender folk. Vi vurderer ikke at det handler om utryghed, men mere om tilknytning og raceegenskab.
Diva er lærenem og responderer godt på belønningsbaseret træning.
Hun trives absolut bedst når hun er sammen med mennesker og bliver ked af det når hun efterlades. Derfor skal den nye familie have al tid i verden til langsom tilvænning.
Diva er en hvalp som naturligvis skal have vist vejen for hvad der forventes af hende. En af tingene hun skal lære er, at man ikke må stjæle mad fra bordet :)
Hun har mødt flere hunde på internatet (primært slædehunde), og hun har en fornuftig tilgang til voksne hunde. Til at starte med kan hun godt være lidt utryg, men hun bliver hurtigt hvalpefræk. Hvis Diva skal ud i et hjem med anden hund, skal det være en hanhund, og af en type som "snakker samme sprog som hende".

Racebeskrivelse
En Akita er en stor, kraftig og ofte lidt egensindig hund, der kræver en erfaren ejer som er i stand til at håndtere den selvstændige og krævende race. 
En akitas jagtinstinkt er veludviklet, så man bør være varsom med at slippe den løs, med mindre man har fuld kontrol over situationen. Den er selvstændig, selvbevidst og søger konstant nye udfordringer. Bortset fra jagtudflugterne holder den god kontakt.
En akita er en stærk hund, som behøver en hel del motion og beskæftigelse. Opgaver, hvor den skal bruge sin næse, er på én gang mentalt stimulerende og beroligende. Har brug for nær social kontakt.
Den ca. 3 cm lange dækpels er glat, hård og står lige ud fra kroppen. Underulden er tyk, blød og meget tæt. Pelsplejen består i hyppige og grundige gennembørstninger, så pelsen bevarer sine isolerende egenskaber, og fældningen holdes inden for rimelige grænser. Typisk fælder racen voldsomt to gange om året, hvor al underulden fældes af i løbet af få uger - i den periode kræves en del pelspleje.
Akitaen er opmærksom, har en hurtig opfattelsesevne og er meget lærenem. Men den keder sig nemt, så opdragelsen kræver variation, stor opfindsomhed fra ejeren, hvis interessen skal holdes fanget. Racen kræver en ejer med en hel del hundeerfaring.
Hører indunder spidshunde gruppen.


Bamse

IMG 7544 1Navn: Bamse
Køn: Kastr. hanhund
Alder: 28/05/17
Race: Labrador/Rottweiler/Border Collie

Søger
Et hjem hvor han ikke skal være alene hjemme og hvor han kan være i tæt kontakt med sine mennesker så meget som muligt, for det har han et stort behov for. 
Familien har ikke indtryk af at han er bange eller utryg ved at være alene hjemme, men tror at han keder sig. Det har derfor været et must, at han blev godt aktiveret inden de tog hjemmefra, både mentalt og fysisk. Familien har lagt et håndklæde eller en jakke fra dem inden de kørte, og det er vigtigt at han kan se ud af et vindue eller en dør. Der har ikke kunne ligge løse ting på borde og lignende, da han tager det og gnaver i det.
Bamse vil trives rigtig godt et sted, hvor der er masser af udendørs plads og han kan få lov til at være så meget med i dagligdagen som muligt.
Han skal ikke bo et sted med mange forbipasserende, og det er vigtigt at området er hegnet godt ind, da han kan hoppe højt. 

Baggrund/Historie
Bamse har boet på internatet siden den 12/04/19. Han har tidligere boet på internatet, men er kommet retur pga. store ændringer i familiens arbejdstider, der gør at han skal være alene hjemme, og det bryder han sig ikke om.

Personlighed/Adfærd
Bamse er en meget kærlig og rigtig god til børn. Familiens børn på 3, 5 og 7 år kunne gøre alt ved ham og han elsker at lege med dem. Bliver han kørt for meget op, kan han finde på at hoppe op ad dem, men det er kun i leg. 
Han elsker sine tøjdyr og legetøj og passer godt på det. Når han får et stykke legetøj, leger han med det i timevis. Han er meget glad for at løbe og gerne meget hurtigt. Tager gerne fem ture i fuld fart rundt om hele huset. Han har brug for en del aktivering, men er også god til selv at lege. 
Han er meget begejstret for vand og er næsten dagligt en tur i søen, enten for at hente siv eller storme gennem vandet i fuld fart. Han bryder sig dog ikke om vandslanger.
Han er glad for alle andre hunde men bryder sig ikke om katte.
Han er sød til at gå i snor og trækker ikke, man skal bare bede ham om at gå plads. Han kan de gængse kommandoer som sit, dæk og plads. Bamse reagerer udelukkende på glade stemmer og masser af ros. Han bliver bange og utryg, hvis man hæver stemmen. Han gør alt hvad man vil have ham til, bare man roser ham - ros er faktisk bedre end en godbid. Han er ikke så madglad som en typisk Labrador.
Han er meget glad for alle mennesker og løber alle i møde. Derfor kan han også komme til at løbe cykler og folk der kommer gående på vejen i møde, hvis ikke han er i snor eller går bag hegn. Han gør ikke de forbipasserende noget, men er svær at kalde til sig hvis først han har sat i løb. Han har desuden brug for et højt hegn, da han kan hoppe meget højt.
Bamse kan være lidt voldsom i sin glæde, når der kommer gæster og kan finde på at hoppe op ad folk. Det er dog blevet meget bedre og det fungerer rigtig fint, hvis gæsterne ignorerer ham og hverken kigger på ham eller snakker til ham, før han er faldet lidt ned igen - så kan de gå hen og sige hej til ham, uden at han kører op.
Indendørs er han meget stille og rolig. Når familien spiser, ligger han altid mellem deres fødder under spisebordet. Han tigger ikke under spisetid, men kan godt finde på at "suge" al næring ud af maden når der smøres madpakker ;) Han ligger gerne ved fødderne af en og er stille hele dagen, hvis man arbejder hjemmefra.
Hos familien har han været vant til at måtte komme i sofaen, men forstår godt hvis der bliver sagt nej. Han kan godt finde på at liste sig op i sengen, når man ikke ser det.
Han kan godt lide at køre bil og står typisk op de første ti minutter, før han lægger sig ned. Han er sød at have med til dyrlægen, men kan blive lidt nervøs i venteværelset. Han blev kastreret i efteråret 2018.
Ikke bange for fyrværkeri. Vant til at spise Hike tørfoder med kylling.

 


Kenzo

IMG 7559 1Navn: Kenzo
Køn: Kastr. hanhund
Alder: 10/02/16
Race: Dansk/Svensk Gårdhund
Vægt: 8 kg

RESERVERET

Søger
Et aktivt hjem uden anden hund. Kenzo vil have rigtig godt af at komme til noget træning og få brugt sin energi og sit gode hoved.

Baggrund/Historie

Kenzo har boet på internatet siden den 13/04/19. Han er indleveret, da han ikke kan med familiens anden hund.

Personlighed/Adfærd
Kenzo er en skøn og aktiv lille fyr, der rigtig gerne vil lege og være med i alting. Han er enormt kærlig og meget nysgerrig.
Han har ikke været vant til at gå tur ved veje, derfor er han lidt "over det hele" og har ikke den store respekt for biler endnu - det arbejder vi selvfølgelig på her på internatet.
Han er renlig og kan være alene hjemme. Han har ikke gået til træning eller blevet opdraget ret meget på, men han kan de gængse kommandoer, lærer hurtigt og vil rigtig gerne arbejde.
Han har det fint med børn, men det skal være større børn, da han kan være lidt voldsom i sin leg og i kådhed kan komme til at bide lidt for hårdt.


Bella

IMG 7531 1Navn: Bella
Køn: Steril. tæve
Alder: 23/02/15
Race: Labradorblanding
Vægt: 20 kg

RESERVERET

Søger
Et hjem med god tid til hende.

Baggrund/Historie

Bella har boet på internatet siden den 15/04/19. Hun er indleveret pga. allergi.

Personlighed/Adfærd
Bella er en livlig og venlig hund, der gerne hilser på alt og alle. Hun er en vandhund og elsker at gå lange ture. Meget madglad, som en labrador jo oftest er.
Hun er glad for børn og har boet med en nyfødt indtil fornylig. Kan være alene hjemme og er renlig. Vant til at komme i sofaen.
Bella kan være lidt dominerende overfor andre tæver, men har det fint med hanhunde. Hun har været med i hundeskov. Ejer overtog Bella da hun var et år, dengang boede hun sammen med en hanhund, men ejer mener at hun nok vil trives bedst som enehund.
Er lydig til husbehov men har ikke gået til træning. Hun kan godt gå uden snor på egnede steder, men er for det meste i snor. Hun har lidt jagtinstinkt og vil gerne jage fugle, også på vandet.